Strijd om drie belangrijke punten

Strijd om drie belangrijke punten

Willem II en VVV-Venlo trappen vanavond om 18.45 uur af voor speelronde 9 in de Eredivisie. Bij winst van Willem II gaat de ploeg van Adrie Koster op de ranglijst over de Venlonaren heen en nestelt het zich met acht punten in de middenmoot. Een mooi vooruitzicht met wedstrijden tegen FC Groningen in het hoge noorden, Fortuna Sittard in het diepe zuiden en Sparta Rotterdam in eigen huis op komst.
 
VVV-Venlo sprokkelt onder leiding van trainer Hans de Koning ook dit seizoen weer de nodige punten bij elkaar om bij de onderste drie plaatsen weg te blijven. Na de negatieve uitschieter in stadion de Koel tegen Ajax (0-13) heeft het de draad weer opgepakt. Na de winst tegen FC Den Bosch voor de beker, verloor het nipt met 2-1 in Groningen en won het in eigen huis met 3-2 van Heracles Almelo.
 
4-4-2
Tegen Heracles Almelo kregen Georgios Giakoumakis en Jafar Arias voor het eerst deze competitie samen het vertrouwen van de trainer. Ze beloonden dit allebei met een treffer. Voor het Griekse goudhaantje Giakoumakis betekende dit al weer zijn zevende treffer in de competitie. Of de strijdwijze met twee spitsen gehandhaafd blijft of tegen Willem II wordt ingeruild voor het vertrouwde 4-3-3 systeem blijft nog even afwachten.

Giakoumakis (l) en Arias (foto: ProShots / Joep Leenen)

Grieks nationaal elftal
De Griekse bondscoach John van 't Schip selecteerde de laatste interlandperiode zowel Vangelis Pavlidis als Georgios Giakoumakis. Voor de VVV-Venlo-spits betekende dit het debuut in de vriendschappelijke wedstrijd tegen Cyprus waarin hij meteen ook doel trof. In de wedstrijden om de Nations League kregen Pavlidis (Moldavië) en Giakoumakis (Slovenië) allebei een basisplaats. In de loop van de wedstrijden losten beide spitsen elkaar af.
 
Arjan Swinkels
De wedstrijd betekent ook een weerzien met Arjan Swinkels. De in Moergestel geboren centrumverdediger speelde tussen 2005 en 2012 in totaal 158 wedstrijden voor Willem II, waarin hij 13 keer scoorde. Na zijn vertrek speelde hij bij Lierse SK, Roda JC, Beerschot en KV Mechelen, voordat hij deze zomer in Venlo neerstreek. 

Swinkels afgelopen zomer in duel met Trésor.

Vriendschappelijke wedstrijd
Beide ploegen speelden in de voorbereiding op het seizoen in Tilburg tegen elkaar. Nadat Evert Linthorst de gasten op voorsprong had gebracht, zorgden Kwasi Wriedt en Mike Trésor uit een penalty voor de Tilburgse winst.
 
Historie
Willem II speelt zelden gemakkelijke wedstrijden tegen VVV Venlo. Toch is de balans in de 16 eerdere ontmoetingen licht in het voordeel van de Tilburgers, die 8 keer aan het langste eind trokken. Voor de laatste keer vorig seizoen. Matchwinner was Vangelis Pavlidis, die wist te scoren uit de rebound van een door hem zelf genomen strafschop. Slechts één keer eindigde het duel in de eredivisie in een gelijkspel.

De wedstrijd in staat onder leiding van scheidsrechter Erwin Blank. Heb jij een voorspellende gave? Zet met TOTO in op Willem - VVV! Speelbewust, 18+. 

Geert van Erven / Joep Leenen

Laatste nieuws