Strafschoppen nekken Willem II 2 in Breda

Willem II 2 heeft de voorlaatste wedstrijd van dit kalenderjaar van buurman NAC Breda verloren. Op sportpark Heksenwiel in Breda werd het 2-0. Jan Paul van Hecke scoorde tweemaal vanaf de stip.

Qua strafschoppen tegen zit het de ploeg van Arno Arts niet mee. Vorige week ging Roda JC 2 eveneens door twee goals vanaf de stip met de overwinning aan de haal (2-3) en ook tegen NAC brachten twee buitenkansjes de tegenstander de zege. Trainer Arno Arts zocht na de nederlaag een verklaring. ‘Ik denk dat we soms nog wat té enthousiast in de duels zijn, terwijl we op dat moment ons koppie er beter bij moeten houden.’

Damil Dankerlui en Marios Vrousai, die beiden zaterdagavond tegen Sparta tien minuten invielen, begonnen bij de Tricolores in de basis. Ook jeugdspelers Sam Spijkers en Jelle Furrer kregen een basisplek.

Over de lijn?

Beide ploegen waren in de eerste helft gewaagd aan elkaar. Die balans zorgde ervoor dat er niet gek veel kansen te noteren waren. Tegen het einde van de eerste helft dacht Dankerlui via de onderkant van de lat de openingstreffer binnen te schieten. De bal leek de lijn ruim gepasseerd te zijn, maar scheidsrechter Hardeman volgde het advies van zijn assistent op en kende de treffer niet toe. Kort daarvoor zorgde doelman Michael Woud ervoor dat zowel Boris Kudimbana als Sjaak Kuyper niet tot scoren kwamen.

Twee pingels

Na de rust ging het helaas snel mis voor Arts zijn formatie. Het was verdediger Victor van den Bogert die bij twee situaties binnen het strafschopgebied betrokken was, waardoor scheidsrechter Hardeman genoodzaakt was de bal op de stip te leggen. Van Hecke verzilverde beide strafschoppen en bracht de Bredanaars de uiteindelijk zege: 2-0.

'Geen winnaar'

Volgens Willem II 2-trainer Arts kreeg NAC daarmee te veel. ‘NAC had na rust aanvallend gezien iets meer te zeggen dan wij, maar over de gehele wedstrijd bekeken vind ik dat een gelijkspel terecht was geweest. Het is jammer dat we door twee penalty’s verliezen.’

Laatste wedstrijd

Volgende week maandag speelt Willem II 2 de laatste wedstrijd van 2019 in Tilburg tegen FC Dordrecht. De plek in Poule A (na de winterstop) kan echter niet meer in gevaar komen. Met achttien punten uit negen wedstrijd zijn de Tricolores al verzekerd van een plek in de poule.