Stijgende lijn doorzetten in Oss

Stijgende lijn doorzetten in Oss

Met de thuisoverwinning (1-0) op Jong AZ breidde Willem II de ongeslagen reeks uit naar vijf wedstrijden. Vanavond willen de Tilburgers die serie in leven houden in de uitwedstrijd bij TOP Oss, de huidige nummer veertien van de Keuken Kampioen Divisie. 

De ploeg van trainer Kristof Aelbrecht vergaarde tot nu toe zeven punten uit evenveel wedstrijden. Het won twee keer (Jong FC Utrecht 3-0 en Jong PSV 0-3), speelde één keer gelijk (Jong Ajax 1-1) en verloor vier keer (Almere City FC 3-0, NAC Breda 1-0, VVV-Venlo 1-2 en FC Den Bosch 4-1). 

OSS
FC Oss - Willem II in 2013/2014

Zesde plaats
De huidige positie op de ranglijst is geen onbekend terrein voor TOP Oss, dat in de afgelopen acht seizoenen slechts twee keer in de top-tien eindigde. De beste prestatie leverde het in het seizoen 2018/19. Toen eindigde TOP op de zesde plaats met 62 punten uit 38 wedstrijden. Daarmee bemachtigde het een plek in de play-offs voor promotie/degradatie. In het eerste tweeluik werden de Ossenaren gekoppeld aan Sparta Rotterdam, dat met 0-2 en 3-0 te sterk was. 

Prettige tegenstander
Met TOP Oss treft Willem II een op papier prettige tegenstander, zo blijkt uit de onderlinge statistieken. In de vier keer dat de provinciegenoten in competitieverband de degens kruisten, bleven de Tricolores zonder nederlaag. Het kwam drie keer als winnaar uit de strijd en moest één keer de punten delen met TOP. De laatste ontmoeting vond plaats in het kampioensseizoen 2013/14. Toen pakte Willem II door doelpunten van Ali Messaoud en Dries Wuytens de volle buit: 2-1. 

Mathieu
Oud-Willem II'er en huidig topscorer van TOP Oss: Justin Mathieu

Oude bekende
Bij TOP Oss komt Willem II in de persoon van Justin Mathieu een oude bekende tegen. De Goirlenaar doorliep de gehele jeugdopleiding van de Tilburgers en schopte het tot de hoofdmacht, waarvoor hij dertien keer uitkwam. In die duels was hij één keer trefzeker, op bezoek bij FC Eindhoven in 2014 (0-3). In het shirt van TOP Oss – dat hij in de seizoenen 2014/15 en 2016/17 ook al droeg – weet hij net vaker te vinden. De 26-jarige aanvaller is met vier doelpunten de topscoorder van TOP. Zijn jongere broer Dani Mathieu treft hij vanavond niet. De middenvelder van Willem II is nog niet helemaal hersteld van zijn blessure.

Minst gepasseerde verdediging
Of de goaltjesdief vanavond opnieuw het net vindt, is nog maar de vraag. Met Willem II treft Mathieu de minst gepasseerde defensie van de competitie. Met slechts zes tegentreffers hebben de mannen van coach Kevin Hofland de zaakjes achterin goed op orde. Tel daar de eerdergenoemde ongeslagen reeks van vijf wedstrijden bij op en je komt tot de conclusie dat het inmiddels aardig loopt bij de Tricolores. 

Dammers
Wessel Dammers is een belangrijke schakel in de verdediging van de Tricolores

Top-vijf
Als Willem II vanavond in Oss een overwinning toevoegt aan die serie, dan neemt het een plek in de top-vijf van de Keuken Kampioen Divisie in. Met de steun van opnieuw een bomvol uitvak is dát de inzet in het Frans Heesen Stadion vanavond. De in Tilburg achtergebleven Willem II’ers kunnen de wedstrijd volgen via ESPN 3, Willem II Radio op Juke én de liveblog op de website.
 

Geert van Erven

Laatste nieuws