Sterk Willem II krijgt te weinig tegen Feyenoord
Geert van Erven

Willem II heeft de eerste wedstrijd tegen een topclub in Tilburg verloren. De Tilburgers waren lange tijd de iets betere ploeg, maar verloren toch door een penalty van Steven Berghuis: 0-1. Door de nederlaag is Willem II koploper af, maar vindt zich nog altijd terug op een mooie vierde plaats in de eredivisie.

Trainer Adrie Koster koos voor dezelfde elf spelers als vorige week tegen FC Emmen. De deze week aangetrokken Bart Nieuwkoop zat niet wedstrijdfit op de tribune en Elton Kabangu begon de wedstrijd vanaf de bank. Ook Feyenoord trad aan in de gebruikelijke opstelling van de laatste weken.

Weinig kansen

Het was een wedstrijd zonder veel uitgespeelde kansen. De thuisclub leek optisch de betere partij, zette goed druk, hield de linies goed bij elkaar en liet Feyenoord niet in zijn spel komen. Marios Vrousai creëerde met een schuiver van afstand de eerste kans van de wedstrijd. In de tegenstoot schoot Feyenoord middenvelder Orkun Kökcü tegen de kruising. Ook Vangelis Pavlidis kreeg volledig vrijstaand een grote kans maar schoot op doelman Kenneth Vermeer. Sebastián Holman hakte uit een corner de bal net naast het Feyenoord doel en vlak voor rust kreeg Luis Sinisterra nog een uitgelezen mogelijkheid om de gasten op voorsprong te schieten.

Justin Ogenia

In de tweede helft draaide Willem II de duimschroeven nog meer aan en kwam Feyenoord niet meer van zijn eigen helft af. De beste kans was voor Mats Köhlert, die na een goede actie van Ché Nunnely de bal hoog overschoot. Kort na zijn officiele debuut voor Willem II, ging verdediger Justin Ogenia - die de geblesseerde Damil Dankerlui verving - in de fout. Hij tikte Sinisterra in het strafschopgebied tegen zijn been, waardoor de Feyenoorder viel en Bas Nijhuis niets anders kon dan naar de stip te wijzen. Doelman Timon Wellenreuther kwam een paar centimeter tekort om de strafschop van Steven Berghuis te stoppen.

Wissels

Met het inbrengen van de verse aanvallers Paul Gladon en de deze week aangetrokken Elton Kabangu, probeerde Willem II de gelijkmaker nog op het scorebord te krijgen. Het kreeg nog een goede kans waarbij beide in het veld gekomen aanvallers elkaar in de weg liepen. Verder kwam het niet meer in de hectische slotfase.

Interlandperiode

Volgende week ligt de competitie stil voor een interlandperiode. Daarna gaan de Tricolores op jacht naar punten in wedstrijden tegen Heracles Almelo uit, thuis tegen VVV Venlo, uit tegen FC Utrecht en thuis tegen AZ.