Statement: fanatieke supportersgroepen blijven weg

Statement: fanatieke supportersgroepen blijven weg

De supportersgroepen Tilburg Tifosi, KS79, Hoekkie C en Amigos Dos Amigos hebben donderdagmiddag in een statement laten weten thuiswedstrijden van Willem II niet te bezoeken zolang de huidige corona-maatregelen van kracht zijn. De supporters kunnen binnen de maatregelen (afstand houden, niet zingen, niet juichen) hun beleving niet kwijt en staan hun plekken daarom af aan andere supporters, staat in het statement. 

Omdat de supporters de club ook zonder wedstrijdbezoek willen blijven steunen, wordt bekeken hoe zij dit op alternatieve manieren kunnen doen. Daarnaast wordt afgezien van een financiële tegemoetkoming, dat een mooi gebaar is en de sterke clubliefde tekent. 

Begrip
De club heeft begrip voor het besluit van deze supporters, die door de corona-maatregelen niet de wedstrijdbeleving kunnen ervaren zoals ze die gewend zijn. Martin van Geel: ‘De steun van onze fanatieke supporters en de wisselwerking van hen met onze spelers is prachtig om te ervaren. We hebben alle begrip dat zij door de beperkende richtlijnen ervoor kiezen voorlopig niet naar het stadion te komen. Tegelijkertijd is het erg jammer dat zij zich genoodzaakt voelen deze keuze te maken. Dat deze supportersgroeperingen op deze manier samenwerken en andere supporters daarmee een grotere kans bieden op een wedstrijdbezoek, daarvoor hebben wij veel respect en zijn we hen zeer erkentelijk.’  

Lees hieronder het statement van Tilburg Tifosi, KS79, Hoekkie C en Amigos Dos Amigos.

Toin Damen

Laatste nieuws