Start nieuw seizoen KPN eDivisie

Start nieuw seizoen KPN eDivisie

Onze eSporters Sem van den Hoof en Tim van Doleweerd starten vandaag (30 maart) aan een nieuw seizoen van de KPN eDivisie. Gedurende zeven weken worden elke dinsdag en woensdag in totaal 17 speelrondes gespeeld. Afgelopen seizoen eindigden Sem en Tim op de 16e plaats.  

Alle achttien Eredivisieclubs leveren dit seizoen twee eSporters voor de eDivisie. De nummers 1 tot en met 4 van die ranglijst kwalificeren zich direct voor de KPN eDivisie Finals, de nummers 5 tot en met 12 strijden in een play-off om de resterende vier finaleplaatsen. Op woensdag 2 juni nemen acht clubs het tegen elkaar op in de KPN eDivisie Finals.

Tim (l) en Sem

Revanche
Willem II was vorig jaar de verrassing van het seizoen en plaatste zich via play-offs voor de finale. De 16e plek van dit jaar is tegen de verwachtingen in. Daarom zijn Sem en Tim gebrand op een beter resultaat! Willem II trapt het seizoen af tegen VVV-Venlo. De wedstrijden worden op het YouTube-kanaal van de  KPN eDivisie tussen 17.30 en 20.30 uur gestreamd. De eSporters worden bijgestaan door Dave Ansems van ProPlayers
 
Over de KPN eDivisie
De KPN eDivisie is een initiatief van de Eredivisie CV, in samenwerking met de 18 eredivisieclubs, EA SPORTS™ en DreamHack Sports Games. Binnen de KPN eDivisie strijden esporters van de achttien eredivisieclubs om het kampioenschap in de game EA SPORTS FIFA 21 en € 100.000 prijzengeld. Voor de Eredivisie en de Eredivisieclubs is de KPN eDivisie een innovatief platform om jongeren te bereiken en de betrokkenheid van bestaande fans bij hun club te vergroten. De KPN eDivisie wordt mede mogelijk gemaakt door DreamHack Sports Games, KPN, FBTO en H&M.

Toin Damen

Laatste nieuws