Stadsderby eindigt in 0-8

Stadsderby eindigt in 0-8

De spelersbus deed er nog geen 5 minuten over om van het Koning Willem II stadion naar de Gilzerbaan te rijden. Daar op sportpark Westend ontving gastheer Sarto de Tricolores voor een heuse stadsderby waarvan de laatste editie bijna 25 jaar geleden werd gespeeld. In 1998 eindige de onderlinge ontmoeting in 0-14. Nu werd het ‘slechts’ 0-8 voor de bezoekers. 

Sarto-voorzitter Gamers hoopte vooraf dat zijn club die uitkomt in de eerste klasse het er ditmaal beter van af zou brengen. ‘Zelf een doelpuntje maken en geen dubbele cijfers’, dat zou al mooi zijn, zo schatte hij de kansen van de thuisploeg in. Hij kreeg gedeeltelijk gelijk. Willem II liet het scorebord stoppen bij 8 maar gunde de thuisclub geen eretreffer. 

Druk langs de lijn 
De ruim 1700 fans langs de lijn zagen de deze week gecontracteerde Lucas Woudenberg nog niet in actie. Doelman Joshua Smits kreeg in de tweede helft wel zijn eerste speelminuten. Trainer Kevin Hofland koos er ook net als tegen RKDSV Diessen voor om bijna alle spelers in actie te laten komen waaronder dus ook veel jeugdspelers.

Na 9 minuten spelen opende Ringo Meerveld uit een scrimmage de score: 0-1. Meerveld tekende ook na bijna een half uur spelen voor de 0-2, maar in de tussentijd creëerde Sarto zijn beste kans van de wedstrijd, een treffer leverde het niet op. Nog voor de rust tilden Leeroy Owusu (0-3) en Jeremy Bokila met een kopbal de score naar 0-4. Vooral die laatste treffer was er een uit het boekje na een puntgave voorzet van Thibaut Lesquoy. 


Kabangu 2x 
Amper één minuut na rust stond ook de vijfde Willem II-treffer op het scorebord, Jelte Pal was de maker. Niet veel later schoot Elton Kabangu de 0-6 tegen de touwen en leek de score in rap tempo op te lopen. Dat viel uiteindelijk tegen. Wesley Spieringh (0-7) en opnieuw Kabangu bepaalden de eindstand op 0-8. 

Kabangu


Sarto-fan 
Dat alles werd aandachtig gadegeslagen door Max de Roij, 9 jaar oud. ‘Bijna 10’, corrigeert de rechtsbuiten van Sarto JO10 die zelf ook wel een keer tegen Willem II zou willen spelen. Over een carrière in het rood-wit-blauw twijfelt hij nog. ‘Ik speel voor Sarto’ en weg is de jongeman op jacht naar een handtekening van één van de Willem II-spelers. Dat dan wel.

Max

Geert van Erven & Toin Damen

Laatste nieuws