Slechte beurt vergroot zorgen

Slechte beurt vergroot zorgen

Willem II heeft zichzelf een slechte dienst bewezen. Tegen Heracles gingen de Tricolores kansloos onderuit. Werd het eerder dit seizoen in Tilburg 4-0 voor Willem II, nu stonden diezelfde cijfers op het scorebord voor de ploeg uit Almelo. Sinan Bakis (2x), Robin Pröpper en Rai Vloet tekenden voor de doelpunten.

De eerste helft liet een beeld zien dat de laatste weken zo herkenbaar is voor het spel van de Tricolores. Kenmerkend daarbij is dat de tegenstander veelal aan de bal is. Dat was ook nu het geval. Het enige verschil was dat Willem II de afgelopen weken vaak lang de tegenstander van scoren kon afhouden. Dat lukte ditmaal niet.

Bakis tweemaal
Al in de zesde minuut kopte Sinan Bakis vanuit een corner de bal achter Aro Muric: 1-0. De thuisploeg was de gehele eerste helft de bovenliggende ploeg maar grote kansen leverde het na de openingstreffer niet op. Muric kreeg weinig te doen, maar moest zeven minuten voor rust toch voor de tweede maal de bal uit zijn doel vissen. Een goed lopende Almelose aanval bereikte Kasper Lunding die met een strakke voorzet Sinan Bakis zijn tweede treffer van de avond liet aantekenen: 2-0.

Het aanvalsspel van Willem II was onvoldoende om aanspraak te kunnen maken op een treffer. Een voorzet net buiten het bereik van Kwasi Wriedt en een kopbal van Vangelis Pavlidis die net naast ging, waren de spaarzame wapenfeiten.

Vogelvrij
Het strijdplan waarmee na de rust de 2-0 achterstand zou moeten worden weggewerkt, kon al na 30 tellen in de prullenbak. Een kort genomen corner werd door Rai Vloet bij de tweede paal voorgegeven, waar de vogelvrijstaande Robin Pröpper de 3-0 inkopte. Vanaf dat moment was duidelijk dat er deze avond geen positief resultaat geboekt ging worden. De zichtbaar ontevreden Zeljko Petrovic schakelde daarom alvast door naar de volgende belangrijke wedstrijd tegen RKC Waalwijk en wisselde vijfmaal. Hij haalde onder andere Pol Llonch en Sebastian Holmén naar de kant omdat zij bij een eventuele gele kaart een schorsing zouden oplopen.

De krachtsverhouding werd door Rai Vloet in de 71e minuut nog eens extra benadrukt. Lucas Schoofs kon ongehinderd voorgeven en Heracles’ topscorer had vervolgens de hoek voor het uitkiezen: 4-0.

Herpakken
Willem II heeft twee weken om zich voor te bereiden op de belangrijke Brabantse kraker tegen RKC Waalwijk. Na een serie waarin de Tricolores vijfmaal op rij ongeslagen bleven, is het nu na twee opeenvolgende nederlagen hopen dat ook de andere ploegen onderin punten verspelen zodat de veilige vijftiende plaats op de ranglijst behouden kan worden.

Toin Damen, Geert van Erven

Laatste nieuws