Schut en Razak officieel overgeheveld naar het eerste elftal
Fotografie door
Willem II Media

Jeugdexponenten Maarten Schut en Khaled Razak maken officieel de overstap naar het eerste elftal. Schut, die al een langere periode meetraint met het eerste, is nu officieel derde keeper van de Tricolores. Razak heeft zich de afgelopen maanden dusdanig bewezen dat ook de buitenspeler wordt overgeheveld naar de hoofdmacht.

Schut maakt al sinds zijn tiende deel uit van de Willem II Jeugdopleiding. De 20-jarige sluitpost heeft alle jeugdelftallen doorlopen en mag nu officieel aansluiten bij het eerste elftal: ‘Ik heb al regelmatig op de bank gezeten bij het eerste elftal, maar nu ben ik echt onderdeel van het team. Ik heb er hard voor gewerkt, en ik ben trots dat ik nu mijn eigen plek heb in de kleedkamer’, zegt Schut trots.

De 17-jarige Razak verlengde afgelopen zomer zijn contract met een jaar met daarbij een optie voor nog een jaar. De buitenspeler was dit seizoen al goed voor 10 doelpunten in 8 wedstrijden van het team van Kenny Verhoene (Willem II O21). De afgelopen weken werd hij nauwlettend in de gaten gehouden door trainer Peter Maes. Het maakt de Tilburger dan ook trots dat hij de stap naar het eerste elftal maakt: ‘Wanneer je speler bent van de Willem II Jeugdopleiding is het ultieme doel om te spelen voor het eerste elftal. Dat doel komt nu stap voor stap steeds dichterbij, wat me ontzettend trots maakt. Ik ben ook dankbaar voor de kans die mij wordt geboden. Ik kijk ernaar uit om samen met de trainers en spelers mezelf verder te ontwikkelen en hopelijk kan ik op korte termijn mijn steentje bijdragen.’

Dankbaar
Zowel Razak als Schut zijn ook dankbaar richting de jeugdopleiding van de club. Schut licht toe: ‘Ik heb ontzettend veel geleerd bij de jeugdopleiding en wil de trainers bedanken voor alle steun. Ze zijn uiteraard nog niet van mij af, in overleg met de technische staf blijf ik minuten maken voor O21.’

Ook de buitenspeler heeft een dankwoord richting de Willem II Jeugdopleiding. Razak: ‘De grootste les die ik heb geleerd van de trainers is dat niets vanzelfsprekend is. Je moet keihard blijven knokken voor je ultieme doel. Ik wil hen bedanken voor alle tijd en energie die zij in mij hebben geïnvesteerd.’ Ook Razak blijft in overleg met de technische staf zijn minuten maken voor O21.

Maarten & Khaled, gefeliciteerd met deze mooie stap!

Bericht delen