Rust zacht, Dragan Samardžić

Dragan Samardžić is maandag 28 november overleden. De oud-doelman van Willem II werd 76 jaar. Dragan verdedigde het Tilburgse doel van 1976 tot en met 1980. Dat deed de uitstekende keeper in totaal 140 wedstrijden met veel bravoure. Dat aantal duels keepte hij drie seizoenen in de eerste divisie en één in de Eredivisie. Zijn naam is dan ook terug te vinden op de sokkel van Jan van Roessel. 

Dragan werd vooral bekend toen de Tricolores twaalf jaar na de degradatie in 1967 terugkeerden in de Eredivisie. In de laatste wedstrijd van de nacompetitie in 1979 werd Telstar in Tilburg op 27 juni met 3-0 verslagen. Clemens Bastiaansen, Martin van Geel en Dusan Cosic zorgden voor de drie treffers. Van Geel herinnert zich goed dat Dragan er een bijzondere stijl van keepen op na hield. ‘Dragan was atletisch, lang, keepte met veel flair en was betrouwbaar. Hij hield ook wel van enige show tijdens zijn spectaculaire acties.’ Dragan speelde zijn laatste Willem II-wedstrijd op 11 mei 1980 in het eigen stadion tegen Roda JC.

Thuis in Tilburg

Dragan voelde zich al gauw zeer thuis in Tilburg. Hij was populair en opende met succes een restaurant aan de Korvelseweg met de naam ‘Joegoslavisch restaurant Dragan’. Later keerde hij terug naar zijn geboorteland. Tot het einde van het vorig seizoen was hij daar voorzitter van de voetbalvereniging Vojvodina Novi Sad waar hij in een ver verleden zijn carrière was begonnen. Onder andere in 2010 kwam hij nog een keer naar Tilburg om een reünie van de Oude Glorie bij te wonen. 

Willem II zal hem niet vergeten. We wensen familie en vrienden veel sterkte en hopen dat zij troost vinden in de wetenschap dat Dragan in Tilburg zeer geliefd was.

Afbeelding
Dragan

Bericht delen