Rúnar Thór Sigurgeirsson voor drie jaar naar Willem II
Fotografie door
Toin Damen

Rúnar Thór Sigurgeirsson is de vijfde aanwinst van Willem II voor het huidige seizoen. De 23-jarige IJslander tekent een contract voor drie seizoenen.

De linkervleugelverdediger doorstond maandagochtend de medische keuring. Daarna werden in het Koning Willem II stadion de formaliteiten afgerond en tekende Sigurgeirsson het driejarige contract dat hem tot de zomer van 2026 aan de Tricolores verbindt.

IJslands international
De linkervleugelverdediger komt over van Östers IF waar hij het afgelopen seizoen actief was. De Zweedse voetbalclub komt uit op het tweede niveau in Zweden. Sigurgeirsson licht de stap naar Tilburg toe: 'Voor mij is Willem II de ideale stap. Het Nederlandse voetbal heeft een sterke reputatie en sluit goed aan bij mijn speelstijl. Ik ben een verdediger, maar ik laat me ook graag aanvallend zien. Ik houd ervan om met veel energie en passie te spelen. Ik weet wat er aanstaande zondag op het programma staat en kijk enorm uit naar de derby!'

Afbeelding
Sigurgeirsson

Sigurgeirsson kwam dit seizoen in zestien van de negentien gespeelde duels in actie. Momenteel staat zijn oude club vierde op de ranglijst. De IJslands international maakte zijn nationale debuut op 11 november 2022. Hij speelde tot nu toe twee internationale wedstrijden voor zijn land. 

Echte linksback
Met de woorden ‘een echte linksback met loopvermogen' schetst technisch directeur Teun Jacobs een beeld van de aanwinst. ‘Hij is een speler die zich comfortabel voelt aan de bal, vaak oprukt aan de linkerkant en duidelijk over een winnaarsmentaliteit beschikt’, voegt hij eraan toe.

Naast Behounek is Sigurgeirrsson de tweede buitenlandse aanwinst voor de Tricolores. ‘Onze scouts zijn niet alleen actief in het binnenland, maar ook internationaal. Rúnar werd al geruime tijd gevolgd en uiteindelijk zijn we verheugd dat we hem voor een contract van drie jaar hebben weten te strikken,’ licht Jacobs toe.

Rúnar, welkom bij Willem II en veel succes de komende jaren!
 

Bericht delen