Revanche in Utrecht?

Revanche in Utrecht?

Vanavond speelt Willem II in Utrecht tegen FC Utrecht. Beide clubs kijken positief terug op het speelronde 30. FC Utrecht won met 1-2 bij FC Twente en Willem II met 1-0 van RKC Waalwijk. Beide ploegen hebben de punten hard nodig.

Zo wil FC Utrecht de zesde plaats veilig stellen en Willem II de gevarenzone ontlopen. Voor aanvang van de speelronde zijn dit de posities op de ranglijst.

  Ws W G V P Ds
6. FC Utrecht 30 12 11 7 47 48-38
15. Willem II 30 6 7 17 25 32-61

Eerdere ontmoetingen
De eerste ontmoeting in dit seizoen verliep dramatisch voor Willem II en werd het een pijnlijk verlies met 0-6. In het afgebroken seizoen 2019-2020 won FC Utrecht thuis met 2-0 en speelden de teams in Tilburg gelijk (1-1) dankzij de late gelijkmaker van Paul Gladon in de laatste minuut. Punten halen in Utrecht is voor Willem II niet gemakkelijk. In de voorgaande tien seizoenen won Willem II in Utrecht slecht één keer. Dat was op 27 januari 2019 door een doelpunt van David Crowley. In die wedstrijd maakte Alexander Isak zijn debuut. 


Hoge ambities, uit sterker dan thuis
De ambities van FC Utrecht zijn ieder jaar hoog. De club wil een rol van betekenis spelen in de top van de Eredivisie en met regelmaat Europa in. Ondanks de nodige aankopen lukte het tot de winterstop niet om die ambities ook waar te maken. In november vertrok John van der Brom naar KRC Genk en nam René Hake het trainerschap over. Na de winterstop werd een mooie reeks neergezet met zes overwinningen, waaronder winst op AZ en een gelijkspel tegen Ajax. De laatste drie thuiswedstrijden werden echter verloren van FC Emmen, Vitesse en Feyenoord. 

Sterke selectie
Bijna de helft van de 48 doelpunten zijn afkomstig van Sander van de Streek (9), Gyrano Kerk (7) en Mimoum Mahi (7). Bijzonder is het seizoen dat Kerk doormaakt. Na de winterstop is hij meer centraal in de spits gaan spelen. Hij geldt als dé dribbelkunstenaar van FC Utrecht. 

Van de Streek (l) scoorde in Tilburg tweemaal. 

Vorige week werd het contract van aanvaller Othmane Boussiad opengebroken en verlengd tot medio 2024. Op deze manier wordt de Belgische international beloond voor zijn goede spel in de afgelopen maanden. Ook doelman Eric Oelschlägel tekende een jaar bij. FC Utrecht moet vanavond de geschorsten Willem Janssen en Mark van der Maarel missen. 

FC Utrecht – Willem II begint om 21.00 uur en is te zien bij ESPN2. Scheidsrechter is Jeroen Manschot en de VAR in Zeist is Bas Nijhuis. Heb jij een voorspellende gave? Zet met TOTO in op FC Utrecht - Willem II. Speel bewust, 18+.

Geert van Erven

Laatste nieuws