Reporter van de week: Valentijn Buiks

Bij elke thuiswedstrijd van Willem II nodigt Kingo een reporter van de week uit. Deze reporter mag vanaf de perstribune een verslag schrijven van de wedstrijd. Voorafgaand aan de wedstrijd wordt hij of zij als een echte verslaggever ontvangen en krijgt plaatsen in het stadion te zien die niet zomaar iedereen te zien krijgt, zoals de persruimte, de perstribune en voorafgaand aan de wedstrijd een kijkje aan het veld tijdens de warming-up! Tegen Feyenoord was Valentijn Buiks de reporter van de week. Lees hieronder zijn verslag!

Wedstrijd Willem II - Feyenoord, woensdag 18 april 2018

Het is 20:45 en de aftrap is genomen door Willem ll we zijn van start.

Willem ll start goed Feyenoord daar in tegen slap Willem ll speler Thom Haye heeft de eerste poging achter zijn naam na 5 minuten was hij heel dicht bij de 1-0 voor de tricolores door en misgehapte bal van Jones kon Haye hem der in schieten maar zijn inzet word op de doellijn gekeerd door Haps.

In de eerste 10 minuten speelt Willem ll sterk en Feyenoord komt er eigenlijk niet aan te pas van Bronckhorst ziet zijn team niet goed spelen. Maar dan na 18 minuten komt Feyenoord er eindelijk een keer door de bal van Toornsta van rechts en door en goede redding van Wellenreuther kan Bilal Basacikoglu niet scoren.

Een paar minuten later is het in plaats van Toornsta, Vilhena die de bal nou van rechts geeft en een kop kans weer Bilal Basacikoglu. Feyenoord word steeds sterker en sterker. Maar daar is dan weer Willem ll even goeie bal van Tsimikas en daar was bijna Sol maar de bal net iets te hard en te hoog.

Maar dan je zag het al aan komen Feyenoord werd steeds sterker het kreeg al kansen die gingen er alleen niet in maar de 0-1 valt dan toch in de 28 minuut en is de assist van Toornstra en maakt Dylan Vente het af en zo leid Feyenoord. Volgende kans Feyenoord net voorlangs nog een kans voor Tapia. Dan komt er 1 minuut extra speeltijd bij en mag Feyenoord nog een keer in de laatste secondes van de eerste helft Lachman raakt de bal helemaal verkeerd en dan ziet het er naar uit dat de eerste helft erop zit alleen Toornsta houd de bal binnen en geeft hem voor en de volgende kans voor Basacikoglu alleen de bal raakt net niet zijn punt en gaat net voorlangs en zo staat het toch bij rust 0-1.

De tweede helft is begonnen en we zien het zelfde beeld als in de eerste helft Feyenoord domineert en is meteen weer gevaarlijk goed overspel van Feyenoord alleen heel goed verdedigd door Freek Heerkens zorgt niet voor de 0-2 hij geeft dan de bal aan Chirivella alleen die prutselt te lang en levert in bij Sofyan Amrabat en die schiet binnenkant paal alsnog de 0-2 binnen. Dan raakt Chirivella geblesseerd en kan dan niet verder hij werd vervangen door Azzoui. En Feyenoord met de volgende kans. Goed overspel zorgt voor de 0-3 Willem ll heeft niks te zeggen de doelpuntenmaker van deze goal is Tony Vilhena hij scoort de 0-3 in de 57 minuut. Dan een corner voor Willem ll met Jordy Croux en de kopbal voor lege goal van Ogbeche 1-3 Willem ll pikt dus ook een goaltje mee. Maar Feyenoord dendert door. Kansen zijn er nog voor Vilhena en Basacikoglu,maar die gaan er beide niet in. En dan valt de 1-4 net voor tijd alsnog. Goeie voorzet van Basacikoglu en de spits Dylan Vente maakt het af in de 86 minuut. Dan nog de paal geraakt door Ogbeche en de rebound van Francisco Sol gaat erin maar hij staat buitenspel en zo word de goals afgekeurd en blijft 1-4,maar niet als eindstand, want in de blessuretijd maakt Basacikoglu de winst helemaal compleet en word het zelfs een afslachting voor Willem ll 1-5. En dan klinkt het fluitsignaal van Kevin Blom en wint Feyenoord uit bij Willem ll met 1-5.