Reporter van de Week: Tommie Groenland

Reporter van de Week: Tommie Groenland

Bij elke thuiswedstrijd van Willem II nodigt Kingo een reporter van de week uit. Deze reporter mag vanaf de perstribune een verslag schrijven van de wedstrijd. Voorafgaand aan de wedstrijd wordt hij of zij als een echte verslaggever ontvangen en krijgt plaatsen in het stadion te zien die niet zomaar iedereen te zien krijgt, zoals de persruimte, de perstribune en voorafgaand aan de wedstrijd een kijkje aan het veld tijdens de warming-up! Tegen AZ was Tommie Groenland de reporter van de week. Lees hieronder zijn verslag!

Het is de week tegen eenzaamheid en ik zit hier in het Willem II stadion.
Het is Willem II-AZ. Willem II heeft al 3 keer gewonnen tegen AZ. Dus misschien word dit de eerste van het seizoen. De opstelling is: nummer 1 Timon Wellenreuther, Nummer 3 Freek Heerkens,  Nummer 4 Jordens Peters. En nog veel meer. Het is dus de week tegen de eenzaamheid. En dus mogen alle opa’s en oma’s meelopen met de line-up. 

De wedstrijd
De aftrap is genomen. Het is een spannende wedstrijd. 12e minuut grote kans Willem II maar geen goal. Ze staan te springen langs de zijlijn. Kans voor AZ 17e minuut maar die zat gelukkig niet. 20e minuut penalty AZ, en hij zit natuurlijk. 0:1 AZ. 23e minuut corner Willem II en die zat bijna. 27e minuut kans AZ, maar gelukkig had Wellenreuther hem. Kans Willem II maar zit niet. Goal Willem II door Mats Köhlert. Het is dus nu 1:1. 

Tweede helft. Willem II trapt af. Willem II wissel Vrousai voor Mike Trésor Ndayishimiye vrije trap Willem II en een hart schot maar zit niet. Speler Willem II geblesseerd. Dubbelen kans Willem II maar zitten niet. Weer geen doelpunt, wel een kans. Kans Willem II maar zit niet, vrije trap , op de lat. Het blijft super spannend. Vrije trap AZ maar gelukkig zit hij niet. Corner Willen II en hij zit niet. Maar nog een corner. En een penalty Willem II!
En hij mist! Kans Willem II en een grote kans voor Willem II maar hij zit niet. 
Een wissel, Köhlert voor Nieuwkoop. En 4 minuten extra tijd. En kans Willem II maar mist. Afgelopen 1:1 gelijk!

Tommie Groenland
 

Fotografie © Geert van Erven

Laatste nieuws