Reporter van de week: Sven de Kort

Reporter van de week: Sven de Kort

Bij elke thuiswedstrijd van Willem II nodigt Kingo een reporter van de week uit. Deze reporter mag vanaf de perstribune een verslag schrijven van de wedstrijd. Voorafgaand aan de wedstrijd wordt hij of zij als een echte verslaggever ontvangen en krijgt plaatsen in het stadion te zien die niet zomaar iedereen te zien krijgt, zoals de persruimte, de perstribune en voorafgaand aan de wedstrijd een kijkje aan het veld tijdens de warming-up! Tegen FC Utrecht was Sven de Kort de reporter van de week. Lees hieronder zijn verslag!


Vandaag was ik ( Sven de Kort 8 jaar) reporter van de week.
Ik was om half 2 bij het stadion. We keken in de winkel van Willem II stadion. Daarna gingen we ons melden bij de receptie van het koning Willem II stadion. We kregen daar onze eigen kaarten voor de perstribune en werden opgehaald door Sten. Hij nam ons mee naar de persruimte. Daar kreeg ik iets te drinken en de opstellingen voor de wedstrijd. Daarna gingen we op het veld kijken bij de warming up van de spelers. Ook werd er door een echte fotograaf een foto van mij gemaakt op het veld van het stadion.
Toen we daar alles hadden gezien, heeft hij ons naar onze plaatsen op de tribune gebracht. Vanaf hier hebben we naar de wedstrijd gekeken.
In het begin van de wedstrijd was Willem II sterker dan FC Utrecht. Dat leverde in de 3e minuut al de eerste kans op van Avdijaj, maar deze ging net naast het doel. Daarna ging het in de eerste helft redelijk gelijk op, maar ik vond wel dat Willem II beter was dan FC Utrecht. Er zijn nog wat kleine kansen aan beide kanten en dan maakt FC Utrecht in de 45ste minuut een doelpunt. MAAR, deze wordt gelukkig door de scheidsrechter afgekeurd voor buitenspel. Zo is het met de rust nog steeds      0-0.

In de rust mocht mijn neef Mike strafschoppen nemen. Ik vond dat hij dat erg goed heeft gedaan!
In de tweede helft werd het spel van beide ploegen er niet beter op. Veel passes kwamen niet goed aan, maar FC Utrecht kreeg wel meer kansen dan Willem II. Tijdens de tweede helft ging Jordens Peters voor het eerst na zijn lange blessure warm lopen. Hij kreeg een groot applaus van de supporters en iedereen zong zijn naam. Helaas mocht hij deze wedstrijd nog niet invallen.

In de 73ste minuut kreeg FC Utrecht een hele grote kans, maar Görtler passeerde de keeper en schoot daarna voor open goal op de paal. In de rebound schoot hij nog een keer op doel en raakte hij wederom de paal. We hadden hier veel geluk, want anders hadden we met 0-1 achter gestaan. Helaas kon Willem II in de 2de helft geen echte kansen meer creëren en het leek er dan ook op dat de wedstrijd in 0-0 zou eindigen. In de 87ste minuut kreeg FC Utrecht nog een hoekschop. Vanuit de hoekschop kopte Willem Janssen de bal net langs de paal in het doel. Balen 0-1 voor FC Utrecht.
Willem II probeerde daarna nog wel de gelijkmaker te maken, maar dit lukte niet en zo eindigde de wedstrijd in een 0-1 nederlaag voor Willem II.
Na de wedstrijd zijn we weer naar de persruimte gegaan voor de persconferentie na de wedstrijd. De coach van FC Utrecht vond dat allebei de teams niet zo goed hadden gespeeld, maar dat over de hele wedstrijd zijn ploeg wel terecht had gewonnen. De coach van Willem II was het hier mee eens. Hij vertelde dat ze het er op de bank van Willem II over  hadden gehad dat degene die als eerste zou scoren ook de wedstrijd zou winnen. Helaas had hij hier gelijk in.
Maar ik vond de wedstrijd wel leuk en vond het ook erg leuk om reporter van de week te zijn.

Reporter Sven

Groetjes
Sven de Kort

Gele kaarten en wissels:
40ste minuut Gele kaart Willem Janssen (FC Utrecht)
41ste minuut Gele kaart Pol Llonch (Willem II)
74ste minuut wissel FC Utrecht: Sander van der Streek vervangt Oussama Tannane
75ste minuut wissel Willem II: Elmo Lieftink vervangt Vurnon Anita
78ste minuut wissel Willem II: James McGarryg vervangt Dries Saddiki
81ste minuut Gele kaart Diego Palacios (Willem II)
82 ste minuut wissel Willem II: K. Inge Kristinsson vervangt Donis Avdijaj
86ste minuut wissel FC Utrecht: Nick Venema vervangt Lukas Görtler
90ste minuut Gele kaart Nick Venema ( FC Utrecht)


 

Laatste nieuws