Reporter van de week: Ruben Peters

Reporter van de week: Ruben Peters

Bij elke thuiswedstrijd van Willem II nodigt Kingo een reporter van de week uit. Deze reporter mag vanaf de perstribune een verslag schrijven van de wedstrijd. Voorafgaand aan de wedstrijd wordt hij of zij als een echte verslaggever ontvangen en krijgt plaatsen in het stadion te zien die niet zomaar iedereen te zien krijgt, zoals de persruimte, de perstribune en voorafgaand aan de wedstrijd een kijkje aan het veld tijdens de warming-up! Tegen Vitesse was Ruben Peters de reporter van de week. Lees hieronder zijn verslag!

Ik ben uitgenodigd om reporter te zijn voor WII Kings bij de wedstrijd Willem II – Vitesse op zondag 25 november. 45 minuten voor het begin van de wedstrijd moest ik mij melden bij de hoofdingang van het Koning Willem II stadion. Sten kwam ons hier ophalen en nam ons mee naar de persruimte.
In de persruimte legde Sten ons uit wat vandaag de bedoeling was. Hij vertelde dat we eerst een kijkje zouden gaan nemen bij de warming-up. Dit mochten we van dichtbij gaan bekijken langs de zijlijn op het veld.
Toen we langs de zijlijn stonden konden we de spelers eens goed van dichtbij bekijken. Langs de zijlijn kon je ook de desk van Foxsports zien staan waar ze interviews doen die op televisie worden uitgezonden. Ook kon ik het VAR-scherm eens goed bekijken waar de scheidsrechter tijdens de wedstrijd op kan zien welke beslissing hij moet nemen. Samen met de fotograaf hebben we op de middenstip nog een leuke foto gemaakt. Daarna heeft Sten ons naar de perstribune gebracht. Daar zaten ook alle journalisten die we eerder hadden gezien in de persruimte. Het waren journalisten van de televisie, radio, kranten en journalisten voor websites. Er waren ook plaatsten gereserveerd voor de pers die speciaal voor Vitesse waren gekomen.
We kregen nog een drankje aangeboden van Sten en daarna begon de wedstrijd. 

 

reporter

Op de perstribune kun je alles heel goed zien en horen. Tijdens de wedstrijd heb ik aantekeningen gemaakt over het verloop van de wedstrijd. De wedstrijd verliep niet goed voor Willem II. Al snel was het 0-1 voor Vitesse. Willem II had best veel balbezit maar Vitesse was veel gevaarlijker en had meer kansen. Hierdoor was het bij de rust al 0-3 en was de wedstrijd eigenlijk al beslist. Willem II had wel een paar kansen maar die gingen er helaas niet in. 
Na de rust ging het wel wat beter maar grote kansen heeft Willem II niet gekregen. 
In de 79e minuut maakte Jordens Peters na een lange blessure zijn rentree in de Eredivisie. Het publiek was hier heel blij mee en liet dat duidelijk merken. Fijn dat hij weer terug is!

In de 86e minuut mocht Fran Sol een penalty nemen omdat hij in het strafschopgebied een elleboog tegen zijn gezicht kreeg. Eerst had de scheidsrechter dat niet goed gezien dat het in het strafschopgebied was gebeurd. Hij wilde eigenlijk een vrije trap geven op de rand van het strafschopgebied. De scheidsrechter werd echter ingefluisterd door de VAR dat hij zelf op het scherm moest gaan kijken wat er nou precies was gebeurd en waar. Toen scheidsrechter Bjorn Kuipers dit had gedaan besloot hij alsnog een penalty te geven. Gelukkig hadden we nu een keer voordeel met de VAR. Fran Sol scoorde de penalty en verkleinde het verschil met Vitesse naar 1-3. Dit was ook de eindstand na 90 minuten en 4 minuten blessuretijd.

Na de wedstrijd mochten we ook nog bij de persconferentie gaan kijken. Allebei de trainers vertelden daar hoe zij vonden dat de wedstrijd was gegaan. De trainer van Vitesse Leonid Slutskiy kon ik niet verstaan. Die sprak in het Engels. Adri Koster was teleurgesteld en had meer van de wedstrijd verwacht.

Helaas dus geen overwinning maar wel een leuke middag gehad. 
Bedankt Willem II dat ik reporter mocht zijn.

Ruben Peters

Opstelling:

1.    Timon Wellenreuther
2.    Fernando Lewis
3.    Freek Heerkens (79e minuut vervangen door Jordens Peters)(
4.    Diego Palacios
5.    Pol Llonch
6.    Fran Sol 
7.    Daniel Crowley (74e minuut vervangen door Kristoffer Kristinsson)
8.    Damil Dankerlui (46e minuut vervangen door Araz Ozbiliz)
9.    Donis Avdijaj
10.    Vurnon Anita
11.    Thomas Meissner
12.    De supporters

Laatste nieuws