Reporter van de week: Roan Hoft

Reporter van de week: Roan Hoft

Bij elke thuiswedstrijd van Willem II nodigt Kingo een reporter van de week uit. Deze reporter mag vanaf de perstribune een verslag schrijven van de wedstrijd. Voorafgaand aan de wedstrijd wordt hij of zij als een echte verslaggever ontvangen en krijgt plaatsen in het stadion te zien die niet zomaar iedereen te zien krijgt, zoals de persruimte, de perstribune en voorafgaand aan de wedstrijd een kijkje aan het veld tijdens de warming-up! Tegen Vitesse was Roan Hoft de reporter van de week. Lees hieronder zijn verslag!

Wedstrijd Willem II - Vitesse, zondag 6 mei 2018

Om 13.45 uur werden we ontvangen bij de sponsorbalie en kregen we kaartjes voor de perstribune. 
We gingen naar de perskamer waar later de persconferentie werd gehouden en waar de journalisten ook waren.
Toen gingen we richting veld waar de spelers net aan het warmlopen waren. Veel hoefden ze niet te doen om warm te worden want het was erg warm tijdens de laatste speeldag van de competitie.
Achter me werd Reinier Robbemond geïnterviewd, leuk dat we overal zo dichtbij stonden.
Onze plaatsen werden getoond op de tribune, we zaten vlak achter degene die alles omroept tijdens de wedstrijd en de wissels en gele/rode kaarten bijhoudt.
Voordat de wedstrijd begon even wat drinken gehaald aan de bar.


Terug op onze plaatsen begon de wedstrijd. In de eerste fase was Willem II duidelijk beter maar echt grote kansen waren er niet.
Na een iets minder boeiende fase wist Willem II toch op voorsprong te komen dankzij een benutte paalrebound van Tsimikas.


Grootste kans na rust was die van Sol, die normaal gesproken dit soort kansen makkelijk benut, helaas vandaag niet.
Vitesse antwoordde daarop uit het niets met de gelijkmaker. Gelukkig trok Rienstra de tricolores weer op voorsprong met een afstandsschot. 


Opvallend was het lege ABC-vak waar normaal gesproken veel gejuich vanaf komt. Dit werd door de andere vakken gelukkig goed opgevangen en de sfeer was mede daardoor goed. 
In de laatste fase wist Vitesse toch weer op gelijke hoogte te komen en dat bleek de eindstand te worden, 2-2.
Willem II, bedankt voor deze leuke middag en tot volgend seizoen!

Roan Hoft
 

Laatste nieuws