Reporter van de week: Roan Blok

Reporter van de week: Roan Blok

Bij elke thuiswedstrijd van Willem II nodigt Kingo een reporter van de week uit. Deze reporter mag vanaf de perstribune een verslag schrijven van de wedstrijd. Voorafgaand aan de wedstrijd wordt hij of zij als een echte verslaggever ontvangen en krijgt plaatsen in het stadion te zien die niet zomaar iedereen te zien krijgt, zoals de persruimte, de perstribune en voorafgaand aan de wedstrijd een kijkje aan het veld tijdens de warming-up! Tegen De Graafschap was Roan Blok de reporter van de week. Lees hieronder zijn verslag!

Zaterdag 9 maart 2019


Om 19:15 uur werden papa en ik opgehaald door trouwe Willem II supporters, Gijsbert Verhoeven en Ronald Krijnen uit Hank. Om 19:45 uur kwamen we aan bij het Koning Willem II stadion in Tilburg voor de wedstrijd Willem II – de Graafschap. Daar werd ik opgehaald en kreeg in mijn toegangskaart. Met deze toegangskaart had ik toegang tot de persruimte. Ik mocht plaats nemen en kreeg wat te drinken. Daarna mocht ik het veld op. Op de middenstip werden foto’s gemaakt en ik heb de VAR kunnen bekijken. Vanaf de zijlijn kon ik de warming-up ook goed zien. 


Om 20:45 uur begon de wedstrijd. Na 10 minuten kreeg Willem II een grote kans. Alexander Isak kopte de bal maar keeper Nigel Bertrams wist de bal net van de lijn te halen. In de 13de minuut schoot Vangelis Pavlidis de bal ongelukkig tegen Alexander Isak aan waardoor de bal ik het doel belandde. Heel het stadion juichte en het liedje “My little Lady” klonk door de luidsprekers. 1-0! In de 20ste minuut kreeg Ted van de Pavert een gele kaart. In de 22ste minuut weet Alexander Isak door een fout van de verdediging, te zachte terug kopbal naar de keeper, weer te scoren. 2-0! Willem II heeft nog een grote kans op 3-0 maar Daniel Crowley schiet op de keeper. In de 33ste minuut scoorde de Graafschap 2-1 vanuit een corner. El Jebli neemt de corner en Ted van de Pavert wist het met een kopbal goed af te maken. Door een ongelukkige botsing tussen Vangelis Pavlidis en Ted van de Pavert moesten beide verzorgers het veld op komen. Gelukkig konden ze allebei doorspelen. 
Tweede helft: 
Furdjel Narsingh is gewisseld en Daryl van Mieghem is er in gekomen. In de 64ste minuut geeft Marios Vrousai een dieptebal op Fernando Lewis die via de binnenkant van de paal binnen scoorde. Mooi doelpunt 3-1! Diego Palacois haalde in het strafschop gebied Youssef El Jebli onderuit. De scheidsrechter gaf een terechte stafschop voor de Graafschap. Voordat de strafschop genomen kon worden werden eerst 2 spelers gewisseld. Wissel Willen II, Pol Lionch gaat eruit en Vurnon Anita kwam erin. Wissel de Graafschap, Javier Vet ging eruit en Erik Bakker kwam erin. In de 70ste minuut nam Youssef El Jebli de strafschop en scoort 3-2. In de 75ste minuut kreeg Erik Bakker een gele kaart. In de 85ste minuut kreeg ook Marios Vrousai een gele kaart. In de 89ste minuut werd er nogmaals gewisseld door Willem II, Daniel Crowley verlaat het veld en Driess Saddiki nam zijn plaats in. In de 92ste minuut kregen de Graafschap spelers: Youssef El Jebli en Daryl van Mieghem beide een gele kaart voor het geven van commentaar aan de scheidsrechter. Na 94 minuten speeltijd floot de scheidsrechter af met als resultaat een 3-2 overwinning voor Willem II.

Na afloop van de wedstrijd heb ik de persconferentie bijgewoond. Ik vond het een hele leuke avond en heb een mooie wedstrijd gezien. Bedankt Willem II voor deze mooie ervaring!
Reporter van de week: Roan Blok uit Hank
 

Laatste nieuws