Reporter van de Week: Meike van Gorp

Reporter van de Week: Meike van Gorp

Bij elke thuiswedstrijd van Willem II nodigt Kingo een reporter van de week uit. Deze reporter mag vanaf de perstribune een verslag schrijven van de wedstrijd. Voorafgaand aan de wedstrijd wordt hij of zij als een echte verslaggever ontvangen en krijgt plaatsen in het stadion te zien die niet zomaar iedereen te zien krijgt, zoals de persruimte, de perstribune en voorafgaand aan de wedstrijd een kijkje aan het veld tijdens de warming-up! Tegen FC Emmen was Meike van Gorp de reporter van de week. Lees hieronder haar verslag!

In de loop van de middag begin ik er steeds meer zin in te krijgen. Vanavond mag ik "Reporter van de Week" zijn bij Willem II. Ik vraag regelmatig aan mama of aan papa hoelang het nog duurt voordat we naar het stadion gaan. Soms lijkt het al lang geleden en dan zit er toch maar 5 minuten tussen…. 

Eindelijk gaan we op de fiets naar het stadion. 

Bij het stadion aangekomen meld ik me eerst bij het hek en de steward wenst me veel plezier. Daarna meld ik me bij de hoofdingang en worden we opgehaald. Mama en ik krijgen een rood armbandje om waarop staat Willem II – FC Emmen en de datum. Het gaat beginnen! We gaan eerst naar de persruimte, dit is nu even een tijdelijke ruimte die ze hiervoor hebben ingericht omdat de echte persruimte verbouwd wordt.  We krijgen wat drinken en mogen even wachten. Na een paar minuten worden we weer opgehaald en mogen mee naar het veld. Daar zijn de spelers aan het inspelen en zie ik ze allemaal van heel dichtbij. Dan mag ik met de fotograaf naar het middencirkeldoek om een mooie foto te laten maken. Ik mag op het doek gaan staan. Je ziet mijn voetafdrukken daarna in het doek staan, dat vind ik wel grappig. Daarna blijven we nog even kijken bij de warming up. Dan gaan we naar de perstribune!

Meike

Fotografie © Geert van Erven

Mooi spandoek
Op de perstribune zitten al verschillende mensen met een laptop of een telefoon klaar voor de wedstrijd. Ik mag nog even bij Pim kijken die het scorebord bediend. Hij legt alles uit en ik mag zelfs het plaatje op het scorebord veranderen. Ook mag ik van de stadionspeaker iets door de microfoon zeggen. Ik zeg hoi Max! Mijn broer zit met vriend Thijs op het kidsvak. Mijn voorspelling voor de uitslag van de wedstrijd : 3-1!  
Daarna ga ik samen met mama op onze plekken zitten. Ik pak mijn kladblok en pen uit mijn rugzak en die leg ik alvast klaar. 
Net voordat de wedstrijd begint wordt er een heel groot spandoek het veld op gedragen en deze staat langs de hele zijlijn. Hij is erg mooi. Dan komen de spelers het veld op en komt ervan bovenaf de tribune op de lange zijde een super mooi spandoek naar beneden. Op het spandoek op de tribune staat heel erg groot “Tilburg”, op het spandoek wat op het veld staat en dus onder Tilburg staat “de stad waar wij van houden”. Ik vind dat het spandoek heel erg mooi is gemaakt. En knap om zo’n groot doek te kunnen maken. Ondertussen wordt het liedje “en we zijn voor niemand bang” gedraaid en heel hard meegezongen! 

De wedstrijd begint
In de 1e minuut is er al een schot op goal. In de 3e minuut komen we weer dicht in de buurt van de goal. De kingside zingt erg hard. In de 9e minuut hebben we weer een mooie kans. Dat begint goed! In de 15e minuut zijn er al veel ballen in de buurt van de goal geweest alleen zit er helaas nog geen in de goal. Kom op Willem II!! 
In de 20e minuut is er een extra drinkpauze omdat het nog 31 graden is. Iedereen pakt een bidon en drinkt wat. Sommige spelers overleggen meteen met elkaar en met de trainer. 
Ze zijn weer aan het voetballen. In de 22e minuut hebben we een vrije trap die er BIJNA in gaat……. Bijna… In de 30e minuut scoort Köhlert de 1-0!!!! 
In de 34e minuut wordt er over de goal geschoten en in de 35e minuut wordt een bal zo hoog getrapt dat hij zelfs boven het dak uit komt! Dat vind ik wel erg knap want het dak is wel heel erg hoog. In de 38e minuut is er weer een schot op goal. Ja ja ze zijn echt goed! 
We krijgen 2 minuten extra tijd in de 1e helft. Net voor het fluitsignaal wordt er nog een bal op de paal geschoten. 

Rust 
De 2e helft begint. In de 50e minuut neemt Willem II een corner die net naast de 1e paal gaat, jammer! In de 52e minuut schiet Nunnely net naast. In de 56e minuut is er een “botsing” tussen Holmén en de Leeuw. FC Emmen krijgt hiervoor een penalty….. Nou dat vind ik echt geen penalty. Ik vind het dus ook niet goed dat FC Emmen een penalty krijgt…. En deze wordt er in de 58e minuut ingeschoten door Kolar. De stand is 1-1. Kom op Willem II….. Ik vind het niet leuk dat het 1-1 is, maar ja als mijn voorspelling klopt moeten ze inderdaad een keer scoren…. Maar leuk vind ik het zeker niet…..Kom op Willem II!! 
In de 60e minuut zouden wij dan ook een penalty kunnen krijgen maar die krijgen we niet…. Heel het publiek begint te fluiten en doen hun armen de lucht in, maar het spel gaat door. In de 61e minuut krijgen wij een bal op de paal en komen we weg…… zo sta je voor en zo sta je bijna heel snel achter. Kom op Willem II! 
In de 64e minuut krijgen we een vrije trap tegen maar die gaat gelukkig ver over. In de 66e minuut schiet Saddiki ruim naast de goal. Het is wel spannend zo. 
In de 69e minuut wordt er weer net naast geschoten door Pavlidis. Jammer! 
In de 71e minuut krijgt FC Emmen een corner deze komt niet bij de goal en Willem II is meteen weg met de bal en scoort Köhlert de 2-1!!!! 
Jaah!!! 2-1 !! 
Peters krijgt daarna een gele kaart. 
In de 82e minuut wordt Köhlert gewisseld, dat vind ik raar omdat hij al 2 goals heeft gemaakt en zo de 3e goal niet meer kan maken… MC Garry komt in het veld. 
In de 85e minuut wordt er nog een keer over de goal geschoten door FC Emmen.  Zo gaat de bal nog een paar keer over en weer en is het Wellenreuther die nog een zeer goede reactie heeft en de bal nog net naast de goal tikt. Pff…. Er komen 4 minuten extra bij. Zowel Willem II als FC Emmen wisselen nog een keer. 
Dan fluit de scheidsrechter de wedstrijd af. Einde wedstrijd en heeft Willem II gewonnen met 2-1. Niet helemaal wat ik voorspelt had, maar een mooie wedstrijd met een mooie uitslag. En met deze winst staan we bovenaan in de competitie! 

 

Mixedzone
Na de wedstrijd mag ik mee naar de spelerstunnel waar we alle spelers het veld af zien komen en naar de kleedkamers gaan. Ik kan met een paar spelers op de foto! Ik zie ook hoe de interviews voor verschillende tv zenders gaan. 
Als Jordens Peters het veld afkomt en ik met hem op de foto mag krijg ik zelfs zijn aanvoerdersband! Hier ben ik heel blij mee en trots op! Ik houd hem goed vast. 
Als bijna alle spelers weg zijn gaan we weer naar boven naar de pers ruimte. Daar vertelt eerst Dick Lukkien wat hij van de wedstrijd vond, daarna komt Adrie Koster aan de beurt en vertelt zijn verhaal. Wat hij goed vond gaan en wat beter had gekund. Na de persconferentie ga ik weer naar beneden en zit het avontuur als "Reporter van de Week" erop. 
Ik vond het heel erg leuk! 

Groetjes Meike 

Laatste nieuws