Reporter van de week: Max van Gorp

Bij elke thuiswedstrijd van Willem II nodigt Kingo een reporter van de week uit. Deze reporter mag vanaf de perstribune een verslag schrijven van de wedstrijd. Voorafgaand aan de wedstrijd wordt hij of zij als een echte verslaggever ontvangen en krijgt plaatsen in het stadion te zien die niet zomaar iedereen te zien krijgt, zoals de persruimte, de perstribune en voorafgaand aan de wedstrijd een kijkje aan het veld tijdens de warming-up! Tegen ADO Den Haag was Max van Gorp de reporter van de week. Lees hieronder zijn verslag!


Kidsreporter van de week. 
Wedstrijd Willem II – ADO Den Haag 

Om 17.45 uur mocht ik me melden bij de balie. Ik mocht vandaag verslag doen via de perstribune van het Willem II stadion. Wat had ik er zin in. 
Eerst werd me alles uitgelegd, nu was ik een paar jaar geleden ook al een keer reporter geweest dus wist ik al wel een beetje wat me te wachten stond. 
De persruimte was het eerste wat ze me lieten zien, toen gingen we naar boven, na alle controles doorstaan te hebben kwamen we aan op de perstribune. Kijken welke stoelen voor ons waren. 
Daarna werd uitgelegd wie er allemaal nog meer zaten op deze tribune. 
De stadionspeaker, nu heb ik dus een gezicht bij de stem die je altijd door het stadion hoort. 
Naast de stadionspeaker zat Pim, Pim bedient het scorebord, ook dit lieten ze me zien. Verder hebben hun een stapel papieren voor hun liggen waar alle informatie opstaat, opstelling, belangrijke informatie en ook hoe je de moeilijke namen van de spelers precies uitspreekt om fouten zo klein mogelijk te maken.   
Daarna mocht ik naar het veld. Op het middendoek werd ik op de foto gezet door fotograaf Geert van Erven. Ook mocht ik zelf nog wat foto’s maken van langs de lijn. Zo dichtbij kom je natuurlijk niet vaak. 
Zo werd er ook met fotograaf Geert alvast een afspraak gemaakt dat ik later een stageplaats bij hem heb, mocht ik iets met fotografie willen gaan doen! Of een stageplaats binnen Willem II om Fleur op te volgen. Kijk dat is alvast binnen! 
Nog even wat drinken in de persruimte en dan is het hoogtijd om mijn plek op te zoeken op de tribune. Hele mooie plaatsen waar je alles heel goed kunt zien. 

De aftrap. KOM OP WILLEM II!!! 
Er werd me voor de wedstrijd de vraag gesteld wat ik dacht dat de einduitslag werd, na lang nadenken en niet uitgesproken te hebben denk ik dat het 2-1 gaat worden. 
De kingside zit goed vol en er wordt meteen volop gezongen. Hopelijk helpt het. 
In de 3e minuut gaat ADO al vol in de aanval en hierbij komt Lewis ten val.  In de 5e minuut krijgt Willem II een strafschop, deze komt helaas bij de keeper in zijn handen terecht. 
Zwinkels, de keeper van ADO, trapt uit en Velikonja krijgt de bal maar schiet hem over het doel.
Er wordt goed druk gezet en er zijn een paar mooie kansen. 
Becker van ADO ligt op de grond en de wedstrijd wordt stil gelegd. 
15e minuut de keeper van ADO is ver uit zijn goal maar de kans gaat helaas naast in het zijnet….. Jammer was een heel mooie kans van WILLEM II om op voorsprong te komen. 

Onder de wedstrijd maak ik ook regelmatig een foto, want vanaf deze plek heb ik goed zicht op het veld en kan ik mijn verzameling foto’s weer een stukje groter maken. Dus naast een geschreven verslag heb ik straks ook een mooi beeldverslag van de wedstrijd.

In de 25e minuut krijgt Willem II weer een strafschop, een muurtje van 2 man van der Linden schiet op goal, helaas er niet in, in de rebound gaat de bal over, jammer. 
In de 30e minuut krijgt El Khayati van ADO een penalty, er volgt een groot fluitconcert. Helaas gaat de bal erin en staat ADO voor met 0-1. 
In de 34e minuut heeft Johnsen van ADO een blessure en deze tijd wordt door iedereen gebruikt om even wat te drinken, of om een aanwijzing van de coach te krijgen. 

Dat was de 1e helft…….. Hopelijk gaat de 2e helft beter en komt mijn eindvoorspelling toch goed…. Het kan nog……… 

2e helft.
ADO begint met een wissel. Bij Willem II blijft het gewoon bij de zelfde 11 als de eerste helft.
Lewis krijgt geel. 
Lachman ligt na een duel op de grond, hij lijkt geblesseerd. Verzorger Henri komt erbij. Die kijkt Lachman na en gelukkig kan hij snel weer verder spelen. 
3 man lopen warm langs de kant, wie komt erin???
50e minuut, een mooie strafschop voor Willem II, helaas gaat de bal er naast.
Regelmatig ligt er een speler van ADO op de grond, zijn ze moe of is het tijdrekken??
56e minuut, Velikonja gaat hard onderuit op zijn gezicht. Dat ziet er niet prettig uit…….. 
Immers krijgt een vrije trap, gelukkig gaat de bal naast de goal.
64e minuut, corner ADO, gelukkig weer geen goal. 
KOM OP Willem II dit gaat de verkeerde kant op. 
68e minuut, schot op goal, keeper houdt de bal.
76e minuut, Fran Sol Scoort!!!!!!   Het staat 1-1!! ABC zingt lied over Sol. Dat klinkt hard en wie weet helpen deze aanmoedigingen om Willem II snel aan een 2e goal te komen. 

Helaas staat het dan opeens 1-2… zou dat het worden? Zal ADO winnen??
80e minuut, Sol gaat onderuit. Hij loopt terug naar zijn positie en wordt geslagen door Beugeldijk, deze wordt bij de scheidsrechter geroepen en wordt aangesproken maar krijgt geen geel. Dat snap ik niet, want dit was een actie die nergens voor nodig was. Iemand een schouderduw geven omdat hij klaar gaat staan om het spel weer te hervatten…….. 

3 minuten extra tijd. Immers zijn knie komt in de rug van Azzaoui. Gelukkig niks ernstigs. 

Scheidsrechter fluit, ADO wint met 1-2. 
Helaas……………. Hopelijk gaat het snel beter met Willem II zodat we punten gaan pakken. 

Na de wedstrijd mag ik naar de persconferentie. 
Hier komen Erwin van de Looi en Fons Groenendijk naartoe om een korte samenvatting te geven over de wedstrijd. 
Van de Looi vertelt dat het een teleurstellende wedstrijd was. 2 wankelende clubs, voor beide ruimte genoeg. Maar dat er weinig gebeurde. ADO vond hij sterk achterin en Willem II had kansen laten liggen…… helaas. 
Groenendijk was blij en kwam graag bij Willem II, met welke club hij ook kwam, steeds neemt hij de punten mee naar huis……. VOLGENDE KEER ECHT NIET GROENENDIJK!!!!!!!!! 
Er zijn 3 vragen van een Haagse reporter voor Groenendijk en verder waren er geen vragen en was de persconferentie snel voorbij.

Jammer van de uitslag, maar ik vond het heel leuk om dit mee te mogen maken! 
Wie weet tot de volgende keer!!!! 

Groeten Max van Gorp 
 

Delen mag

Laatste nieuws