Reporter van de week: Jonas van Gool

Reporter van de week: Jonas van Gool

Bij elke thuiswedstrijd van Willem II nodigt Kingo een reporter van de week uit. Deze reporter mag vanaf de perstribune een verslag schrijven van de wedstrijd. Voorafgaand aan de wedstrijd wordt hij of zij als een echte verslaggever ontvangen en krijgt plaatsen in het stadion te zien die niet zomaar iedereen te zien krijgt, zoals de persruimte, de perstribune en voorafgaand aan de wedstrijd een kijkje aan het veld tijdens de warming-up! Tegen VVV Venlo was Jonas van Gool de reporter van de week. Lees hieronder zijn verslag!

Wedstrijd Willem II - VVV Venlo, zaterdag 11 augustus 2018 

Opstelling Willem II:
1) Timon Wellenreuther
2) Fernando Lewis
3) Freek Heerkens ( C ) 
5) Diego Palacios
6) Elmo Lieftink
8) Pol Llonch
9) Fran Sol
11) Jordy Croux
14) Daniel Crowley
15) Damil Dankerlui
24) James McGarry

Wij mochten ons 45 minuten voor de wedstrijd al melden bij de hoofdingang van Willem II. Daar begon de avond al leuk met een de rondleiding. Eerst mocht ik in de persruimte kijken, daarna mocht ik op het veld kijken naar de warming-up en op de foto met de wedstrijdbal. Super gaaf om het allemaal van zo van dicht bij te zien. Daarna bracht Tijn ons naar onze plek op de perstribune. Daar zaten we tussen alle journalisten en vlak naast de stadionomroeper.


Bij het begin van de wedstrijd werd er 1 minuut stilte gehouden omdat er twee oud voetballers van Willem II waren overleden.
Nu ging de wedstrijd dan echt beginnen. Spannend! 


VVV kreeg na 1 minuut al een vrije trap. Ojee, als die er maar niet gelijk in gaat. Maar gelukkig ging die naast.
Willem II was de eerste 20 minuten echt beter, maar een doelpunt maken lukte helaas niet.
In de 21e miuut kwam er ineens een afstandsschot van Danny Post van VVV Venlo en die vloog er zo maar in. Balen, Willem II staat achter.
Na de rust begon Willem II ook weer echt beter aan de wedstrijd. Ze zorgde dat er veel kans kwamen maar het lukte maar niet om te scoren.
Tot aan de 70e minuut. Fran Sol kopt de bal erin. YEAHHH GOAL!!!
Helaas werd het doeplunt afgekeurd door de VAR, de scheidsrechter achter de tv zag dat Fran Sol hands maakte. Dus het doelpunt telde niet en Fran Sol kreeg ook nog een gele kaart.
Crowley schoot nog tegen de paal, en er was ook nog een bal op de lat. Maar helaas ging de bal er niet in.

Heel jammer dat Willem II de eerste wedstrijd verloren heeft!

Na de wedstrijd ben ik nog even bij de persconferentie gaan kijken. De trainer van VVV Venlo zei ook dat Willem II meer verdient had. 

Op naar volgende week en hopelijk dan de eerste 3 punten.
Willem II bedankt voor de super leuke avond. 

Groetjes Jonas!
 

Laatste nieuws