Reporter van de Week: Job Hummel

Reporter van de Week: Job Hummel

Bij elke thuiswedstrijd van Willem II nodigt Kingo een reporter van de week uit. Deze reporter mag vanaf de perstribune een verslag schrijven van de wedstrijd. Voorafgaand aan de wedstrijd wordt hij of zij als een echte verslaggever ontvangen en krijgt plaatsen in het stadion te zien die niet zomaar iedereen te zien krijgt, zoals de persruimte, de perstribune en voorafgaand aan de wedstrijd een kijkje aan het veld tijdens de warming-up! Tegen Feyenoord was Job Hummel de reporter van de week. Lees hieronder zijn verslag!


Hallo andere Willem ll fans, ik ben Job Hummel en ik  mocht op zondag 7 oktober tijdens de wedstrijd Willem ll – Feyenoord op de perstribune zitten om een goed verslag van de wedstrijd te kunnen maken. 

Het begon allemaal dat we bij de hoofdingang het stadion binnen kwamen en bij de sponsorbalie onze kaartjes op te halen. Toen we onze kaartjes hadden opgehaald kwam Sten naar ons toe en ging hij samen met ons naar  de persruimte waar het een drukte van jewelste was van fotografen, journalisten en andere mensen van de pers. Daar kregen we wat te drinken en een opstellingsformulier. Toen ging Sten even weg want die moest nog iets anders regelen. Daardoor hadden wij de gelegenheid om de opstellingen rustig te bekijken. Toen Sten weer terug was gingen we naar het veld en daar mocht ik  naar de warming-up kijken. Even later kwam er een fotograaf die van mij en de wedstrijdbal wat fototjes ging maken. Daarna gingen we nog even aan de  rand van het veld naar de spelers kijken en schrokken we ons alledrie dood omdat de rookmachines getest werden. Wij stonden er heel dichtbij en het maakte  heel veel herrie. Daarna gingen we door de spelerstunnel weer terug naar binnen en  gingen we naar onze plaatsen. We zaten op de bovenste rij en zaten heel dichtbij de stadionspeaker. Naast ons zaten twee meneren die van iedere speler maten  hoeveel kilometers ze maakten. Toen kwamen eindelijk de spelers het veld op.

Dit waren de opstellingen: Willem ll begon met:
1.Timon Wellenreuther (keeper) 
2.Fernando Lewis
3.Freek Heerkens (aanvoerder)
6. Elmo Lieftink
7. Aras Ozbiliz
8. Pol Lloch
9. Fran Sol
14. Daniel Crowley
15. Damil Dankerlui
18. Donis Avdijaj
25. Thomas Meissener

Feyenoord begon met:
1.Kenneth Vermeer (keeper)
4.Jeremiah St. Juste
6.Jan-Arie van der Heijden
8.Jordy Clasie
9.Nicolai Jorgensen
10. Tony Vilhena
11. Sam Larsson
15.Tyrell Malacia
19. Steven Berghuis
32. Robin van persie (aanvoerder)
33. Eric Botteghin


De scheidsrechter was Kevin Blom.

Job

Twee minuten lang had Willem ll veel balbezit op het middenveld, maar in de derde minuut onderschepte Feyenoord de bal en kon het gaan aanvallen. Er kwam een hoge steekpass op Jorgenssen maar Wellenreuther kopte de bal net buiten het strafschopgebied weg. Daarna bouwt Willem ll een aanval op en maakt Malacia een keiharde overtreding. Willem ll krijgt een vrije trap die net over de goal geschoten word. 3 minuten later schiet Crowley na een prachtige aanval over de grond in de handen van Vermeer. Na 11 minuten heeft Willem ll weer een prachtige aanval in petto, maar de laatste pass is slecht. In het restant van de aanval schiet Ozbiliz net over de goal. Avdijaj krijgt een mooie pass, hij snijdt naar binnen en schiet vanaf randje zestien in de handen van Vermeer. In de zestiende minuut maakt Dankerlui een keiharde overtreding, hij krijgt geen kaart maar wel een vrije trap tegen. Hieruit ontstaat een mooie aanval van Feyenoord, van Persie krijgt een diepe bal maar duwt. Vervolgens kopt hij in de handen van Wellenreuther dus krijgt Willem ll voordeel. Een  paar minuten later heeft Feyenoord een mooie aanval  en Vilhena schiet goed op doel. Wellenreuther redt maar kan een corner niet voorkomen. Daarna wordt de corner weggewerkt en de meteen daarop volgende ook. 

In de 26e minuut heeft Feyenoord een prachtige aanval in petto, maar die word weggehaald. Na weer een aanval van Feyenoord countert Willem ll in de 32e minuut prachtig. Crowley geeft voor op Sol en die kopt prachtig op doel, maar Vermeer schiet net op tijd de bal over de achterlijn. De daaropvolgende corner wordt weggewerkt. Willem ll wordt prachtig aangemoedigd door de vakken B,C en E. Willem ll heeft nog wat mooie aanvallen met verder geen bijzonderheden. In de laatste seconden van de eerste helft probeert van Persie nog te schieten, maar het schot word geblokt. 
Na de rust laten de bijzonderheden even op zich wachten, maar in de 50e minuut word Ozbiliz naar de kant  gehaald want hij is geblesseerd. Voor hem komt Dries Saddiki. In de 60e minuut heeft Feyenoord een corner, die wordt weggewerkt en Willem ll komt met een counter. Halverwege de helft van Feyenoord wordt Avdijaj keihard neergehaald maar het spel gaat verder. 20 seconden later tackelt Lewis op de middenlijn iemand, maar dan krijgt hij wel geel. Publiek helemaal boos. In de 64e minuut maakt Crowley in het restant van een corner een mooie dropkick, allen gaat deze 10 meter over. In de 64e  minuut houdt Avdijaj de bal prachtig binnen, maar de voorzet belandt in de handen van Vermeer. In de 69e minuut krijgt Feyenoord een corner die Botteghin inkopt, maar Wellenreuther tikt net op tijd tegen de lat. De rebound schiet van Persie over. Nadat de  VAR  heeft ingegrepen krijgt Feyenoord een terechte penalty die Berghuis rustig raak schiet. Feyenoord staat onverdiend met 1-0 voor. 

In de 74e minuut wordt van Persie gewisseld, Toornstra komt er voor hem in. In de 76e minuut krijgt Clasie geel vanwege een keiharde overtreding op Crowley. Meissener kopt de vrije trap naast. In de 79e minuut gaan Meissener en Llonch eruit en komen Croux en Kristinsson erin. In de 81e minuut  gaat Larsson eruit en komt van Beek erin. Kristinsson krijgt gelijk bij zijn eerste actie geel. In de 85e minuut geeft Avdijaj mooi laag   voor en Fran Sol tikt in. Het is 1-1!!!!!!!!!!!!!!!!! Yes!
Na de wedstrijd gaan we nog naar de  persconferentie en vraag ik wat handtekeningen en foto’s aan de spelers en dan gaan we naar huis. Het was heel leuk.

Groetjes Job.
 

Laatste nieuws