Reporter van de week: Ize Otten

Reporter van de week: Ize Otten

Bij elke thuiswedstrijd van Willem II nodigt Kingo een reporter van de week uit. Deze reporter mag vanaf de perstribune een verslag schrijven van de wedstrijd. Voorafgaand aan de wedstrijd wordt hij of zij als een echte verslaggever ontvangen en krijgt plaatsen in het stadion te zien die niet zomaar iedereen te zien krijgt, zoals de persruimte, de perstribune en voorafgaand aan de wedstrijd een kijkje aan het veld tijdens de warming-up! Tijdens de Derby tegen NAC Breda was Ize Otten de reporter van de week. Lees hieronder haar verslag!

Hoi ik ben Ize Otten en ik mocht kids reporter zijn bij de wedstrijd Willem II - Nac. 

Toen ik met mijn vader aankwam bij het stadion viel het op dat het nog niet zo druk was bij CafĂ© de Beitel. Dit kwam omdat er een hele grote groep supporters te voet van de stad naar het stadion onderweg waren. 
Nadat ik een warme chocomel had gedronken gingen we ons om 11.30 melden bij de hoofdingang. Hier kregen we kaarten en mochten we opwarmen in de persruimte. In deze ruimte was het al best druk met allemaal mensen van de pers. Na een paar minuten kwam Sten van Willem II uitleg geven over wat ik allemaal kon en mocht doen. 
Het eerste wat ik mocht doen was langs het veld staan en kijken naar het inspelen van de spelers. Dit was erg gaaf want ik kon de spelers allemaal van dichtbij zien. Ook mocht ik naar het scherm van de VAR kijken. 
Toen de spelers klaar waren met inspelen ging ik bij de trap staan en heb ik een aantal spelers een High five kunnen geven. 

Hierna Heeft Sten ons laten zien waar we mochten gaan zitten. We kregen een mooi plekje waar we alles erg goed konden zien. Er was heel veel pers die druk bezig waren met laptops en tablets. Sten vertelde dat bij opkomst van de spelers niet het clublied gedraaid zou worden maar Bella Ciao, Dit vond ik heel gaaf! 
Het stadion zat ramvol en toen de spelers opkwamen had de kingside allemaal vlaggen en een heel groot doek met "niet de beste maar wel de gekste" en overal werden slingers geschoten in de kleuren van Willem II. 
Ik heb dit seizoen alle thuiswedstrijden gezien maar dit was wel het gaafste begin van allemaal. 
Toen de wedstrijd begon was duidelijk dat willem II er heel veel zin in had. de sfeer in het stadion was heel goed. Het was wel erg koud want vanwege de slingers konden de warmtelampen niet aan. 
met de 20e minuut moest ik even naar het toilet en toen we daar aankwamen hoorde we hard gejuich.., Het was 1-0 voor Willem II. 

Eenmaal terug gekomen op onze plek was iemand van de pers zo aardig het doelpunt even terug te laten zien. 
De hele eerste helft vond ik Willem II beter dan Nac. 
In de rust zijn we in de persruimte wat gaan drinken. Bij start 2e helft was de nieuwe spits uit Griekenland in het team gekomen. De 2e helft vond ik Willem II ook beter dan Nac maar op het einde werd het toch nog even spannend. in de verlenging maakte de nieuw grieks speler Vrousai 2-0. het hele stadion was dolblij want nu was de wedstrijd beslist. 
Na de wedstrijd mocht ik in de ruimte waar de interviews worden gegeven. de ene na de andere Willem II speler kwam deze ruimte in en ik mocht met allemaal op de foto. Ook mocht ik op foto met de trainer en scheidsrechter Bjorn Kuipers. Hierna gingen we naar de persconferentie waar de trainers van Nac en Willem II vertelde wat ze van de wedstrijd vonden. Toen er vragen gesteld mochten worden heeft mijn papa voor mij aan de trainer gevraagd hoe het was om zonder Fran Sol te spelen. De trainer gaf hier uitgebreid antwoord op. 
Ik heb een hele gave dag gehad en ben heel blij dat Willem II heeft gewonnen!! 
 

Laatste nieuws