Reporter van de week: Gijs Broeders

Reporter van de week: Gijs Broeders

Bij elke thuiswedstrijd van Willem II nodigt Kingo een reporter van de week uit. Deze reporter mag vanaf de perstribune een verslag schrijven van de wedstrijd. Voorafgaand aan de wedstrijd wordt hij of zij als een echte verslaggever ontvangen en krijgt plaatsen in het stadion te zien die niet zomaar iedereen te zien krijgt, zoals de persruimte, de perstribune en voorafgaand aan de wedstrijd een kijkje aan het veld tijdens de warming-up! Tegen PSV was Gijs Broeders de reporter van de week. Lees hieronder zijn verslag!

Wat een middag was dat!

Ik was uitgenodigd om reporter van de week te zijn bij de wedstrijd Willem II-PSV.
Om 13.30u werden we door Kas verwelkomd en zijn we door het Willem II gebouw naar de persruimte gelopen. In de persruimte kregen we een lekker broodje en een glas cola. Kas vertelde ons dat we helaas niet op de perstribune mochten zitten vanwege de drukte rond de wedstrijd tegen PSV, we mochten ernaast gaan zitten. We moesten even wachten tot Kas weer terug kwam en daarna mocht ik even op het veld terwijl de spelers bezig waren met de warming up, super spannend!

De wedstrijd begon na het fluitsignaal natuurlijk met het inhaken! Zo gaaf dat hele stadion dat inhaakt! Toen de wedstrijd 7 minuten bezig was scoorde Ché Nunnely, yeahhhh we gingen helemaal uit ons dak: 1-0 voor Willem II!

Tweede helft
Het was heel spannend PSV kreeg een aantal kansen, maar gelukkig stond Wellenreuther in de goal die de bal telkens wist tegen te houden. In de 64e minuut (toen papa net even naar de wc was hahahaha) scoorde Ché Nunnely de 2-0! YESSSSS!

In de 85e minuut werd het 2-1, toen was het even billen knijpen, wat spannend zeg!

Na de wedstrijd zijn we even naar de persconferentie geweest en hebben we het verhaal van Adrie Koster gehoord. Na de persconferentie vroeg papa of we misschien nog wat spelers konden zien. Het antwoord van Adrie was: ja hoor, volg mij maar. Adrie hield mij vast en we liepen samen met hem langs alle beveiligers naar de spelershome. Tegen alle beveiligers zei hij: tis goed, zij horen bij mij. Wat een eer!

In de spelershome hebben we bijna alle spelers ontmoet en hebben we veel foto's gemaakt. Mats Kohlert heeft zelfs een persoonlijke boodschap voor mij opgeschreven op mijn notitieblad: Congratulations Mate! Very nice that you was here! I appreciate your support and the whole team is very thankful! Hope see you on the next games again! See you Gijs, my friend. Daaronder staat zijn handtekening. Dit briefje ga ik zeker goed bewaren!

Dit was mijn verslag van de super geslaagde middag, het was echt geweldig! Ik zal vannacht wel goed slapen denk ik.

Groetjes Gijs Broeders 

Gijs Broeders voor de Kingside

Fotografie © Toin Damen

Ook een keer reporter van de week zijn? Klik hier en geef je op!

Laatste nieuws