Reporter van de week: Derryl Cremer

Reporter van de week: Derryl Cremer

Bij elke thuiswedstrijd van Willem II nodigt Kingo een reporter van de week uit. Deze reporter mag vanaf de perstribune een verslag schrijven van de wedstrijd. Voorafgaand aan de wedstrijd wordt hij of zij als een echte verslaggever ontvangen en krijgt plaatsen in het stadion te zien die niet zomaar iedereen te zien krijgt, zoals de persruimte, de perstribune en voorafgaand aan de wedstrijd een kijkje aan het veld tijdens de warming-up! Tegen Roda JC was Derryl Cremer de reporter van de week. Lees hieronder zijn verslag!

Wedstrijd Willem II - Roda JC, zondag 25 februari 2018

Eerst ging ik alvast de persruimte in. Daarna gingen we naar buiten om een foto te nemen op het veld met de wedstrijdbal. De spelers kwamen achter ons door voor de warming-up. Er is een clubmiddag en er zijn veel jeugdspelers aanwezig op de tribune. De aanvoerdersband voor de halve finale van de KNVB-beker wordt gepromoot. De opstellingen worden omgeroepen. Bij de opstelling van Roda JC is het stil, maar bij de opstelling van Willem 2 wordt er hard gejuicht. Er wordt gezegd dat Freek Heerkens zijn honderdste wedstrijd speelt en daarmee komt zijn naam op het beeld dat voor het Willem 2 stadion staat. Er worden papieren slingers in de lucht geschoten en de spelers lopen het veld op. Er komt één minuut stilte voor iemand die voetbalde bij Willem 2 en Roda JC. Hij heet Frans Roemgens en is overleden. Daarna komt er een heel groot applaus. Wat ik zelf wel grappig vond is dat de keeper van Roda JC een pet op had. Dit was tegen de zon. Hierna begon de wedstrijd.

In de 4e minuut was de eerste kans van de wedstrijd, de bal wordt in het zijnet gekopt door Fran Sol. 

In de 6e minuut doen de Roda-fans heel erg blij. 
In de 14e minuut wordt het 1-0 door Ben Rienstra, de bal was laag in de hoek.
In de 19e minuut was de eerste kans voor Roda JC. 
In de 34e minuut vliegt de bal uit het stadion. 

Na de 45e minuut is het rust en heb ik tijd om iets te drinken. De spelers kwamen terug op het veld en er werd gefloten dat de wedstrijd weer verder ging. 

In de 58e minuut wordt Livio Milts gewisseld met Maecky Ngombo. 
In de 62e minuut wordt Mo El Hankouri eraf gehaald voor Jordy Croux. 
In de 65e minuut krijgt Fernando Lewis geel. 
In de 76e minuut is er een blessure bij Ben Rienstra, hij wordt gewisseld tegen Elmo Lieftink. Ook Jannes Vansteenkiste wordt gewisseld tegen Tsiy William Ndenge. 
In de 78e minuut krijgt  Adil Auassar geel. In de 80e minuut was een perfecte kans voor Roda JC, maar hij ging ver naast het doel. Ook werd Mikhail Rosheuvel gewisseld voor Mario Engels. 
In de 86e minuut gaat de tweede bal uit het stadion. 
In de 91e minuut is er een wissel van Bartholomew Ogbeche met Kristofer Kristinsson, die zijn debuut maakt. 
In de 93e minuut klonk het eindsignaal.

Ik mocht naar de persconferentie. Er werd één vraag gesteld en dat was waarom de keeper van Willem 2 geen pet droeg. Het antwoord was dat hij dit niet fijn vond. Hierna ben ik naar huis gegaan in de hele erge kou. Ondanks de kou, was het wel heel leuk om mee te maken.

Derryl Cremer
 

Laatste nieuws