Reporter van de Week: Brent de Kok

Reporter van de Week: Brent de Kok

Beste Willem II-ers,
Ik werd heel blij toen ik hoorde van mijn ouders dat ik reporter van de week mocht zijn bij de wedstrijd Willem II – Feyenoord. Ik had een goed gevoel bij deze wedstrijd omdat dit Willem II team (met 12e man) het de vorige wedstrijden best goed heeft gedaan. Ik vind het wel jammer dat Tapia weer bij Feyenoord speelt en niet meer bij Willem II. 

Aankomst
Toen we bij het Willem II stadion aankwamen werden we opgevangen door Kas. Hij nam ons mee naar een andere persruimte dan normaal omdat de echte persruimte werd verbouwd. Het was erg druk in de persruimte. We kregen daar de opstelling van Willem II en wat te drinken. 
Vlak voor de wedstrijd gingen we naar de perstribune waar we naar de wedstrijd van Willem II tegen Feyenoord hebben gekeken.

Veel kansen, geen goals
Na 2 minuten had Timon Wellenreuther al een mooie redding. In de 13e minuut kreeg Feyenoord een hoekschop die Timon goed kon pakken. Snel daarna schoot Feyenoord gelukkig voor ons op de lat. In de 16e minuut krijgt de coach van Feyenoord, Jaap Stam, een waarschuwing van scheidsrechter Bas Nijhuis. In de 19e en 28e minuut krijgt Vangelis Pavlidis twee goede kansen maar hij scoort jammer genoeg niet. Je hoort de supporters in het stadion heel goed zingen en Willem II aanmoedigen. In de 36e minuut krijgt  Edgar Ié van Feyenoord een gele kaart omdat hij Mats Köhlert laat struikelen. In de 38e minuut krijgt Willem II een hoekschop die er bijna ingaat……jammer net naast. De ruststand is 0-0, ik vond het een hele spannende eerste helft met kansen voor alle twee de teams. 

Beste kansen
De 2e helft begint Willem II  heel goed. In de 46e minuut schiet Ché Nunnely in de handen van de keeper van Feyenoord. Daarna in de 49e minuut schiet Mats Köhlert net over de goal. Willem II heeft best wat kansen. Feyenoord wisselt na ongeveer 10 minuten in de 2e helft 2 spelers. In de 67e minuut raakt Damil Dankerlui geblesseerd in een duel. In de 68e minuut krijgt Pol Llonch een gele kaart. Ook de supporters hoor je nu weer goed, het hele stadion zingt heel hard voor Willem II. In de 72e minuut heeft Damil Dankerlui nog veel last van zijn knie en moet hij gewisseld worden voor Justin Ogenia, die zijn eerste wedstrijd speelt voor het 1e team van Willem II. Een paar minuten later breekt een speler van Feyenoord door en Justin Ogenia kan net niet bij de bal waardoor hij de speler raakt en laat vallen. De scheidsrechter geeft hiervoor een penalty. Timon Wellenreuther zit in de goede hoek van de penalty en raakt de bal nog aan maar deze gaat net nog in de goal, 0-1 voor Feyenoord. De laatste minuten van de wedstrijd en de 5 minuten extra tijd zijn heel spannend. Willem II krijgt nog best veel kansen maar die gaan er niet in. Dan fluit de scheidsrechter af en heeft Willem II jammer genoeg verloren. Ik vind dat ze een hele goede wedstrijd hebben gespeeld en dat een gelijkspel wel zo eerlijk zou zijn geweest. 
Na de wedstrijd mochten we nog even kijken in de business ruimte en daarna naar de persconferentie. Ik mocht op de foto met Adrie Koster en hem zelf ook nog een vraag stellen. Dat vond ik heel erg leuk. 
Ik vond het een spannende en hele leuke dag. Dank je wel Willem II dat ik reporter van de week mocht zijn.

Groetjes,
Brent de Kok

Brent de Kok
Fotografie © Geert van Erven

Laatste nieuws