Presentatie jubileumstripboek

Presentatie jubileumstripboek

Onder aanwezigheid van enkele tientallen genodigden is woensdagmiddag het stripboek ‘Trots van het voetballand, 125 jaar roem en glorie’ gepresenteerd. Het stripboek dat in het kader van het aanstaande 125-jarig jubileum is uitgebracht, bevat 61 strips die de complete geschiedenis van Willem II aan de hand van ludieke anekdotes in beeld brengt. 

Het idee om een stripboek te maken leefde al vanaf 1996 bij het 100-jarig bestaan, geeft tekenaar Luc Verschuuren, bekend van de strip Kees Kruik, aan. ‘Destijds was de voorbereidingstijd te kort, maar in oktober 2019 blies ik het idee nieuw leven in. Via Bud Brocken kwam ik in contact met de Koningsclub (oud-ondernemers en Willem II-sponsors) die het idee direct omarmde. Vervolgens werd clubhistoricus Harrie Verhoeven benaderd om er met zijn kennis van de club aan mee te werken.’

‘Uren maar niet geteld’
Harrie ging op zoek naar geschikte verhalen, die bovendien een ludiek karakter hadden, licht hij toe. ‘Soms moest ik daarbij moeilijke keuzes maken, want je wilt natuurlijk alle periodes belichten. Na een eerste schifting bleven er 120 verhalen over, die we later naar 61 verhalen hebben teruggebracht. Daarna begon Luc aan de hand van meer dan 1000 foto’s met tekenen. Het accentueren van details koste veel werk. De finishing touch was voor Roman Hora, die de tekeningen vervolgens digitaal mocht inkleuren.’ Harrie is heel tevreden over het eindresultaat. ‘Het zijn zeer mooie tekeningen die echt op de betreffende personen lijken. ’Gevraagd naar de uurtjes die in het boek zijn gaan zitten, zegt Luc lachend dat hij die maar niet heeft geteld, bang dat dat hij een inzinking krijgt. 

Gratis voor seizoenkaarthouders 
De reden dat het boek al voor het jubileum wordt gepresenteerd, heeft te maken met het feit dat alle seizoenkaarthouders het stripboek gratis bij hun seizoenkaart ontvangen. Andere geïnteresseerden kunnen het boek binnenkort via de Willem II-fanshop en webshop en in enkele boekhandels in Tilburg en omstreken verkrijgen. Enkele sponsoren hebben het mogelijk gemaakt dat de seizoenkaarthouders het boek gratis ontvangen. Daarnaast gaat een mooi deel van de opbrengst naar Willem II Betrokken en Tilburg Tifosi. 

Anekdotes 
Bij de stripboekpresentatie waren onder andere Piet de Visser, Bud Brocken, John Feskens en Jordens Peters aanwezig. Iedere hoofdrolspeler onthulde zijn eigen pagina in het boek. Het leverde leuke verhalen op. Zo vertelde John Feskens dat hij in zijn carrière na een uitwedstrijd tegen Telstar de spelersbus miste en hij onder het genot van een biertje met de supportersbus in Tilburg terugkeerde. 

Bericht delen