Prachtgoals van Köhlert brengen Willem II zege
Geert van Erven

Door twee schitterende doelpunten van Mats Köhlert en een benutte penalty van Marko Kolar, hebben de Tricolores hun eerste thuisoverwinning van dit seizoen te pakken. In het eigen Koning Willem II stadion werd FC Emmen met 2-1 verslagen.

Na een fantastische sfeeractie, kon de wedstrijd onder tropische omstandigheden in een goed gevuld stadion met 13.300 toeschouwers beginnen. Door de knieblessure van Fernando Lewis was het voor trainer Adrie Koster even puzzelen, wie de plaats van de rechtsback in moest nemen. De puzzelstukjes vielen snel in elkaar met de multifunctionele Damil Dankerlui, die vandaag zijn 23e verjaardag viert.

Slordige beginfase

Het begin van de wedstrijd kenmerkte zich door balverlies van beide partijen, maar na ruim een kwartier trok Willem II de wedstrijd naar zich toe en ontstonden er doelrijpe kansen. Marios Vrousai zag een fraaie loopactie met de bal, op het laatst door een been van een FC Emmen-verdediger naast het doel van keeper Dennis Telgenkamp gaan. Uit een toegekende vrije trap ontstond een scrimmage, waaruit Driess Saddiki uiteindelijk naast schoot. Het enige gevaar van de gasten in de eerste helft werd tijdig door Timon Wellenreuther geëlimineerd. Op een voorzet van rechts onderschepte hij de bal voordat de inkomende Michael de Leeuw de bal kon inkoppen.

Köhlert fantastisch

Daarna nam Willem II het initiatief snel weer over. Een vrije trap van Vrousai moest Tegenkamp lossen, maar de instormende Vangelis Pavlidis kopte net naast het doel. In de 31e minuut volgde dan eindelijk de beloning. Mats Köhlert schoot de bal met buitenkant linkervoet op zeer fraaie wijze in de verre hoek: 1-0. Kort daarna kreeg Köhlert opnieuw een grote mogelijkheid tot scoren. Ditmaal tikte Telgenkamp met de grootste moeite de bal uit de hoek. Op slag van het rustsignaal nam Saddiki met een vlammend schot het doel onder vuur, maar ditmaal stond de doelpaal een doelpunt in de weg.

Emmen komt langszij

In het eerste deel van de tweede helft gebeurde er feitelijk niets noemenswaardig, totdat de scheidsrechter na een ogenschijnlijk onschuldig duel tussen Sebastian Holmén en De Leeuw naar de penaltystip wees. Marko Kolar nam plaats achter de bal en schoot deze onhoudbaar voor Wellenreuther in het doel: 1-1. Plots leek de wedstrijd te kantelen toen Wellenreuther met zijn vingertoppen een schot van De Leeuw tegen de doelpaal kon tikken en Kolar in de rebound over het doel schoot.

Wederom Köhlert

Willem II herstelde zich snel en kreeg via Pavlidis enkele goede mogelijkheden, maar de Griekse topscorer had zijn vizier vanavond niet op scherp staan. Als een duveltje uit een doosje schoot Köhlert in de 72e minuut de bal op schitterende wijze in de linkerkruising. De bal plofte via de onderkant van de lat prachtig binnen: 2-1. FC Emmen gaf zich niet gewonnen, maar de schoten ging over, naast of werden met gevaar voor eigen leven gekeerd, zoals Holmen in de slotfase deed. Zo won Willem II zijn eerste thuiswedstrijd van dit seizoen en beleeft het met negen punten uit vier wedstrijden zijn beste seizoenstart sinds de eeuwwisseling.