Pilot met supporters bij Willem II - RKC

Pilot met supporters bij Willem II - RKC

Bij Willem II – RKC Waalwijk kunnen vrijdag 23 april beperkt supporters aanwezig zijn. Het betaald voetbal staat op een lijst met evenementen en locaties waarvoor de overheid toestemming heeft gegeven om een pilot te doen.  

Door dat overheidsbesluit kunnen in speelronde 30 van de Eredivisie en speelronde 36 van de Keuken Kampioen Divisie in beperkte mate supporters in het stadion aanwezig zijn. De pilots zijn bedoeld om met sneltesten veilig en verantwoord sociale activiteiten te heropenen. 

Spelregels
Willem II laat zich de komende dagen over de ‘spelregels’ informeren. Algemeen directeur Martin van Geel: ‘Er is nog een lange weg te gaan, maar dat het betaald voetbal nog dit seizoen supporters kan toelaten is absoluut een mooie en belangrijke ontwikkeling. We hebben elkaar lang moeten missen. Zodra meer duidelijk is over de voorwaarden waaronder wij onze supporters en sponsoren weer mogen verwelkomen, gaan we ons buigen over hoeveel personen exact naar binnen kunnen en hoe supporters en sponsoren zich kunnen aanmelden. Die informatie zullen we uiteraard zo snel als mogelijk communiceren.’ 

Bij de vriendschappelijke wedstrijden tegen VVV, PSV en de competitiewedstrijd tegen Heracles Almelo kon een beperkt aantal supporters de wedstrijden bezoeken. 

Geert van Erven

Laatste nieuws