Pilot met stadiongeluid in Koning Willem II stadion

Pilot met stadiongeluid in Koning Willem II stadion

Tijdens de wedstrijd Willem II – VVV-Venlo wordt geëxperimenteerd met toegevoegde supportersgeluiden via de geluidsinstallatie van het Koning Willem II stadion. Het experiment vindt plaats op initiatief van de supporters van Willem II, die normaliter zorgen voor een prachtige en enthousiasmerende sfeer in het stadion. 

De supporters en club missen de gezamenlijke wedstrijdbeleving. Om die beleving enigszins terug te laten keren, wordt gedurende de wedstrijd supportersgeluiden ten gehore gebracht die afgelopen seizoen opgenomen zijn bij een thuiswedstrijd. 

Mooi initiatief
Aanvoerder Jordens Peters: ‘Het is een mooi initiatief van onze fanatieke achterban om ons op alternatieve wijze het steuntje in de rug te geven dat we van ze gewend zijn maar nu moeten missen. We weten dat we door duizenden supporters vanuit huis gesteund worden, maar nu kunnen we ze ook indirect horen.’ 

Evaluatie
Na afloop evalueren de bij thuiswedstrijden betrokken partijen de pilot om te bepalen of de toegevoegde geluiden ook bij toekomstige thuiswedstrijden zonder supporters ingezet worden. 

Vorig jaar investeerden Willem II en audiovisueel partner First Impression in de nieuwe geluidsinstallatie in het Koning Willem II stadion. 

Willem II Media

Laatste nieuws