Peter van Tilborg koninklijk onderscheiden

Peter van Tilborg koninklijk onderscheiden
Fotografie door
Toin Damen

Peter van Tilborg is zaterdagochtend in het Koning Willem II stadion door burgemeester Theo Weterings geëerd met een koninklijk lintje. Peter is al sinds 1981 betrokken bij Willem II en vervulde in al die jaren verschillende (vrijwilligers)functies. Peter ontvangt de onderscheiding voor zijn jarenlange en belangeloze inzet voor de club.

Zijn eerste kennismaking met de club was in 1954 op 13-jarige leeftijd. Na jarenlang supporter te zijn, kreeg hij in 1981 een rol in het actiecomité voor het de steun van het betaalde voetbal in Tilburg. Vanaf dat moment begon Peter ook met allerlei hand-en-spandiensten bij het elftal waar zijn zoon Bas in speelde. In het bijna veertig jarige vrijwilligerschap van Peter was hij zo’n 25 jaar elftalleider en van 2012 tot nu is hij vervoercoördinator van de Willem II Voetbalacademie.

Taken en meer
Het siert Peter dat hij naast zijn vaste taken veel meer voor de club gedaan heeft dan van hem gevraagd werd. Aanwezigheid bij trainingen, kleding regelen op wedstrijddagen, teamuitjes verzorgen, niets was Peter teveel. Daarnaast ondersteunde hij onder andere vrijwilligers, leiders en scheidsrechters waar hij dat nodig achtte. 

'Echte Willem II'er'
Joris Mathijsen, technisch directeur van Willem II: ‘Allereerst wil ik Peter feliciteren met deze mooie onderscheiding. Daarnaast spreek ik graag mijn bewondering voor hem uit. Hij heeft de club vele jaren in verschillende functies geheel vrijwillig ondersteunt. De zorgvuldige invulling van zijn taken en de betrokkenheid waarmee hij de club helpt, is heel mooi om te zien. Peter is een echte Willem II’er waarop we als club zeer trots zijn.’ 

Peter, van harte gefeliciteerd met deze mooie en dik verdiende onderscheiding! 

Bericht delen