Patrick Joosten tekent voor twee jaar
Fotografie door
Jules van Iperen

Patrick Joosten keert in Tilburg terug op de Nederlandse velden. De aanvaller (27) die in ons land eerder uitkwam voor N.E.C., FC Utrecht, VVV, Sparta, FC Groningen en SC Cambuur heeft voor twee seizoenen getekend. 

Afbeelding
PJ
Joosten tekent voor twee jaar in Tilburg.

Joosten maakte op 19-jarige leeftijd zijn debuut in het betaald voetbal in dienst van N.E.C. Nijmegen. Van 2015 tot 2020 stond hij onder contract bij FC Utrecht, dat hem in die periode ook verhuurde aan VVV en Sparta. Afgelopen seizoen was Joosten speler van Apollon Limassol (Cyprus). Bij Willem II mag Joosten zich opmaken voor zijn tiende seizoen in het Nederlandse profvoetbal.

Afbeelding
PatrickJoosten

Voordat de creatieve buitenspeler zijn contract ondertekende, nam hij contact op met Michael de Leeuw. 'Ik heb, naast gesprekken met de trainer en technisch directeur, ook met Michael gesproken die ik natuurlijk ken van mijn tijd bij FC Groningen. Hij vertelde mij dat ondanks het feit dat Willem II nu een divisie lager speelt, het stadion nog steeds vol zit en het voetbal enorm leeft in Tilburg', licht Joosten zijn telefoongesprek met De Leeuw toe.

Indrukwekkend
Joosten heeft in zijn carrière regelmatig tegen Willem II gespeeld en is altijd onder de indruk geweest van de sfeer in het stadion. 'Zeker tijdens de wedstrijden hier in Tilburg merk je dat het veel los maakt bij de supporters. De speelstijl van de club past daarnaast goed bij mij als echte buitenspeler. Ik kijk ernaar uit om minuten te maken voor deze mooie club!'

Snelheid en diepgang
Teun Jacobs licht de komst van Joosten als volgt toe: 'Na het vertrek van enkele aanvallers moeten we ons in die linie versterken. Patrick is een creatieve, slimme speler met veel snelheid en diepgang. Hij is een flankspeler die onverwacht voor veel gevaar zorgen kan.’ 

Joosten gaat spelen met rugnummer 17 en sluit dinsdag aan bij de groep.

Bericht delen