Overwinning voor Willem II op Zeeuwse selectie

Willem II heeft de vriendschappelijke wedstrijd tegen de Zeeuwse selectie met 0-3 gewonnen. In Veere bleek de verzameling van voetballers van verschillende Zeeuwse clubs een stugge tegenstander.

Door met dezelfde tien veldspelers als afgelopen woensdag tegen FC Eindhoven aan de wedstrijd te beginnen, lijkt trainer Erwin van de Looi zijn beoogde basiself langzaamaan duidelijk te krijgen. Alleen doelman Timon Wellenreuther kwam vandaag niet in actie. Zijn plek onder de lat werd vandaag in de eerste helft door Mattijs Branderhorst overgenomen.

Strafschop gemist
Een flinke stortbui, zo’n halfuur voor aanvang van de wedstrijd, kwam het daarvoor kurkdroge speelveld ten goede. De Tricolores waren vanaf minuut één de bovenliggende partij, maar wisten in het eerste kwartier amper een schot op doel te lossen. Daniel Crowley zag zijn van richting veranderd schot naast gaan en voorzetten van Jordy Croux en Fernando Lewis gingen onberoerd voorlangs. Het Zeeuws elftal, gemiddeld een kop groter dan de Tricolores, maakte het de defensie van Willem II niet gemakkelijk. In de omschakeling wist de thuisploeg enigszins gevaar te stichten. Bij een van zo’n tegenaanvallen was aanvoerder Jordens Peters genoodzaakt om aan de noodrem te trekken, met een strafschop als gevolg. De neergehaalde Steve Schalkwijk ging zelf achter de bal staan, maar schoot ruim naast. De grootste kans voor Willem II was voor Fernando Lewis. De rechtsback trok naar binnen, schoot met links en dwong doelman Matthew Lentink tot een katachtige redding.

Organisatorisch sterker
Tien minuten na de rust kreeg Willem II wat het verdiende. Daniel Crowley haalde vanaf de rand van het strafschopgebied uit en zag de bal via de rug van een Zeeuwse verdediger in de kruising belanden: 0-1. De formatie van Erwin van de Looi leek in het tweede bedrijf organisatorisch beter voor de dag te komen, waardoor er nagenoeg geen defensieve problemen meer ontstonden. Ook doordat de Zeeuwen aan kracht verloren, konden de Tricolores op zoek naar een hogere score.

Koud in het veld
Fran Sol maakte een halfuur voor tijd zijn rentree. De Spanjaard stond nog geen halve minuut in het veld en knikte na een corner van Thom Haye binnen: 0-2. Enkele minuten voor het einde van de wedstrijd tekende Kostas Tsimikas voor de derde en laatste treffer. De Griekse linksback werd door Anouar Kali op zijn wenken bediend, tikte de bal met de punt van zijn schoen over de uitkomende doelman en zag de bal in het doel stuiteren: 0-3.