Overwinning glipt uit handen

Enrico van den Elshout
Geert van Erven

Willem II heeft zondagavond met 2-2 gelijkgespeeld tegen AZ. In de eerste helft nam Willem II via Ché Nunnely en Elton Kabangu een verrassende 2-0 voorsprong. Bruno Martins Indi bracht de spanning nog voor rust terug. In de tweede helft leek Willem II te gaan stunten, maar in de extra speeltijd ging het alsnog mis. Oud-jeugdspeler van Willem II, Zakaria Aboukhlal, kopte AZ alsnog naar de gelijkmaker.

Openingstreffer
Kersvers hoofdtrainer Kevin Hofland had ten opzichte van afgelopen week geen grote veranderingen in het elftal gebracht. Hij zag zijn elftal goed aan de wedstrijd beginnen. Toch kwam het eerste gevaar van de gasten. Een schot van Jesper Karlsson ging via de handen van Timon Wellenreuther op de paal. In de tegenstoot stuitte Driess Saddiki nog op een verdediger, maar de afvallende bal werd door Leeroy Owusu opgepikt en zijn voorzet werd door Ché Nunnely bij de eerste paal binnengekopt: 1-0.

nunnely

Nunnely viert de 1-0 met Owusu en Kabangu

Eindelijk
Meer dan 500 minuten moesten de Willem II supporters wachten op een doelpunt en plots konden ze tweemaal juichen. In de 17e minuut trok Owusu van de rechterflank naar binnen en gaf een perfecte steekpass op Elton Kabangu. Die omspeelde op zijn beurt keeper Peter Vindahl Jensen en scoorde de 2-0. Even was er nog een spannend moment of de VAR, Edwin van de Graaf, geen buitenspel had gezien maar dan kwam het bevrijdende bericht uit Zeist dat de goal telde. Jizz Hornkamp had even later de 3-0 op zijn schoen, maar de AZ-goalie was net op tijd.

Penalty ontnomen
Richting het einde van de eerste helft deed AZ wat terug. Uit een corner zette Dani de Wit een blok bij de eerste paal, waardoor de bal voor de voeten van Bruno Martins Indi viel. Die schoot beheerst de 2-1 binnen. Dit leek de ruststand te worden, maar ver in de extra tijd was er nog een opvallend moment in het strafschopgebied van AZ. Freek Heerkens werd op zijn hak getrapt door Pantelis Hatzidiakos, net op het moment dat hij op doel wilde schieten. Scheidsrechter Rob Dieperink wees naar de penaltystip, maar VAR Van de Graaf vroeg om te komen kijken en daarna trok Dieperink de penalty alsnog in.

hofland

Hoofdtrainer Kevin Hofland zag AZ in extremis langszij komen.

Alsnog tegentreffer
In de tweede helft nam de druk vanuit AZ steeds verder toe. Zo stuitte Sugawara op Wellenreuther en schoot De Wit net voorlangs. Met de massale steun van het thuispubliek bleef de Tilburgse verdediging overeind en met het verstrijken van de minuten nam de hoop in de Tilburgse harten toe. Willem II leek hard op weg naar een stunt, maar aan het begin van de extra speeltijd sloeg het noodlot alsnog toe. AZ nam een corner die bij Zakaria Aboukhlal bij de eerste paal werd binnen gekopt: 2-2.