Overleg voetbalvierhoek voor start seizoen

Overleg voetbalvierhoek voor start seizoen

Aan het begin van elk voetbalseizoen komt de voetbalvierhoek bij elkaar. De voetbalvierhoek is een overleg tussen de burgemeester, de algemeen directeur van Willem II, de politie en het openbaar ministerie. Ze spreken met elkaar over alle veiligheidsaspecten die van belang zijn rondom voetbalwedstrijden. Van combivervoer tot voorzieningen in het stadion en gedrag van supporters. 

Het voetbalseizoen start komende vrijdag en ook dit jaar is de voetbalvierhoek bij elkaar geweest. Naast vooruitkijken naar het eerste seizoen in de Keuken Kampioen Divisie, is er ook teruggekeken op het afgelopen jaar. Helaas zijn er bij de laatste thuiswedstrijd in het afgelopen seizoen op en rond het veld ongeregeldheden geweest. Een aantal supporters hangt dan ook nog een stadionverbod boven het hoofd. Ook andere interventies worden overwogen. 

kwiis

Veiligheid verhogen
Het komend seizoen wordt ook gebruikt om veiligheidsmaatregelen uit te voeren. Burgemeester Theo Weterings: 'Met de voorgestelde maatregelen zoals tourniquets, extra camera’s en stevig hekwerk verhogen we de veiligheid, verbeteren we de toegangscontrole en zorgen we voor een betere beheersbaarheid. Dit draagt bij aan een veilig en gastvrij voetbal in Tilburg en dat is hopelijk volgend seizoen weer in de Eredivisie.' Martin van Geel (algemeen directeur Willem II): 'We gebruiken deze maatregelen ook om het comfort en de publieksfaciliteiten te verbeteren door onder andere de gracht te dempen. Ons voornemen is om dat in aanloop naar het seizoen 2023-2024 te realiseren, maar uiterlijk 30 september 2023. Wij streven ernaar om een gastvrije omgeving te creëren.' 
 

Geert van Erven

Laatste nieuws