Oud-voorzitter Jan Vullings overleden

Oud-voorzitter Jan Vullings overleden

Vandaag ontvingen wij het droevige bericht dat oud-voorzitter en erelid Jan Vullings is overleden. Vullings was al geruime tijd ziek en overleed maandagochtend op 83-jarige leeftijd. 

Vullings volgde op 13 december 1996 zijn illustere voorganger Wim Groels op. Hij werd daarmee de twaalfde voorzitter van de club, die hij negen jaar met vaste hand leidde.
 
Europees voetbal

Met het aanstellen van Co Adriaanse als trainer en Martin van Geel als technisch directeur werd een succesvolle periode ingeluid. Na 35 jaar plaatste de club zich in 1998 weer voor Europees voetbal en een jaar later zelfs voor de Champions League. In 2005 verloor Willem II de bekerfinale van kampioen PSV, waardoor Vullings de Tricolores toch voor de derde maal Europa in zag gaan. Onder het bewind van Vullings steeg de begroting naar een hoogte van 12 miljoen euro. 

Club van de stad
Deze successen leidden er mede toe dat de in de voetbalwereld aanvankelijk relatief onbekende Vullings, steeds meer werd gehoord. Hij beschouwde het als zijn missie de gedachte uit te dragen dat de club niet het bezit was van de 400 leden, maar van de bewoners van de stad. 

Splitsing
Vullings zette in 2000 tevens een proces in gang dat leidde tot een splitsing van het betaalde voetbal en het recreatieve amateurvoetbal. De noodzaak van de modernisering van de bestuurstructuur en de juridische ingreep lagen mede ten grondslag aan het besluit dat in december 2000 werd goedgekeurd tijdens de algemene ledenvergadering. 

Interpolis
Als voetballer was Jan Vullings geen grote bekende. Hij verdedigde als doelman jarenlang het doel van Achates in Ottersum, maar vond zijn weg vooral in het bankwezen. In 1993 trad hij in dienst bij Interpolis, waar hij promoveerde tot voorzitter van de directie. Een functie die hij tot het bereiken van zijn pensioengerechtigde leeftijd in 1998 uitoefende. 

Willem II 
Vanaf dat moment ging zijn aandacht uit naar Willem II waar hij zich met hart en ziel inzette voor de club en haar medewerkers. Daarnaast vervulde hij gelijktijdig meerdere maatschappelijke functies. Vanwege zijn verdiensten voor de samenleving werd hij benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Namens de gemeente Tilburg kreeg hij de Zilveren Legpenning. Om statutaire redenen trad Jan na negen jaar af als voorzitter van de club. Bij zijn afscheid werd Jan Vullings benoemd tot erelid van de club. 

Wij zullen Jan Vullings blijven herinneren als een hard werkend bestuurslid en een man die ook waardering vond als commissaris van de toenmalige ENV. De club is hem dankbaar voor zijn niet aflatende ijver om de club naar een hoger niveau te tillen. Zijn verbondenheid met Willem II bleek ook door zijn lidmaatschap van de Oude Glorie. 

Wij wensen zijn echtgenote Doris en de kinderen veel sterkte voor de komende tijd.

Archief Willem II

Laatste nieuws