Oud-speler Piet van Bladel overleden

Ons bereikte het droevige bericht dat afgelopen nacht, maandag 19 december, oud-speler Piet van Bladel op 86-jarige leeftijd is overleden. 

Piet maakte onderdeel uit van het team dat in 1955 kampioen werd, waarin onder andere ook Chris Feijt, Jan van Roessel en Piet de Jong speelden. Piet was de echtgenoot van Leny de Bruyckere, de zus van Sjel de Bruyckere, die eveneens tot het kampioenselftal van 1955 behoorde. Piet bezocht tot voor kort nog vele thuiswedstrijden van Willem II. In september 1951 meldde hij zich aan bij Willem II. Zijn debuut maakte hij op 22 februari 1953 in de thuiswedstrijd tegen Excelsior. Daarna zou hij nog 93 officiële wedstrijden in het eerste team spelen. 



Aanvankelijk was Piet geen basisspeler maar door zijn werklust en gevoel voor teamgeest werd hij een onmisbare kracht, die zich onderscheidde tijdens de kampioenscompetitie in 1955 tussen de vier Brabantse afdelingskampioenen. Piet was een betrouwbare linksback die met zijn befaamde sliding zo succesvol was, dat hij zijn directe tegenstander effectief uitschakelde. De ouderen onder ons zullen hem ongetwijfeld herinneren als een sympathieke, dienende speler die zich uitstekend aanpaste in een team dat in die tijd furore maakte in Nederland en voornamelijk bestond uit Tilburgse jongens. 



'Ik herinner me nog levendig de beslissende laatste wedstrijd om het kampioenschap van Nederland op 5 juni 1955 tegen Eindhoven. Willem II won met 3-2. In de stad was het een groot feest', aldus Peter Année. Op 30 maart 1959 speelde Piet zijn laatste wedstrijd voor de Tricolores tegen Feyenoord. Daarna voetbalde hij nog enige tijd bij Longa en trainde hij enkele amateurverenigingen.



Piet volgde Willem II ook de laatste jaren nog op de tribune. Wij zullen hem vooral blijven herinneren als een eenvoudige, hartelijke man aan wie de club veel te danken heeft. Wij wensen zijn vrouw Leny, zijn kinderen en kleinkinderen veel sterkte voor de komende tijd.

Bericht delen