Oppassen voor stuntploeg FC Eindhoven

Oppassen voor stuntploeg FC Eindhoven

Het was even slikken in Tilburg na de magere 1-1 tegen een tot de tanden gewapend Jong PSV. De seizoensopener leerde dat het allemaal niet vanzelf gaat in de Keuken Kampioen Divisie, dit seizoen door insiders al omgedoopt tot Eredivisie Light. Na de halve uitglijder gaat Willem II in Eindhoven op jacht naar de eerste competitiezege.  
 
Tegenstander FC Eindhoven heeft een memorabel seizoen achter de rug. De club speelde jarenlang een bescheiden rol op het tweede niveau, maar vorig seizoen verraste het vriend en vijand. De Eindhovense stuntploeg eindigde als derde, de hoogste klassering sinds 2015. Het blauwwitte sprookje strandde in de nacompetitie, maar de trots overheerste aan de Aalsterweg. De architect achter het succes is Rob Penders. De man die in het Jan Louwers Stadion aan zijn eerste klus als hooftrainer bezig is, vestigde direct zijn naam. 

Rob Penders (foto © ProShots) 

Halve uittocht
De keerzijde is dat FC Eindhoven in de zomer veel basiskrachten zag vertrekken. Zo zochten Joey Sleegers (Dibb Al-Fujairah, VAE), Valentino Vermeulen (Borussia Dortmund), Charles-Andreas Brym (Sparta) en Jort van der Sande (NAC) hun heil elders. Ook Willem II winkelde in Eindhoven. Matthias Verreth keert vrijdag even terug bij de club waar hij zich binnen luttele maanden in de kijker speelde. Na de halve uittocht wacht Penders de schone taak om nieuwe jongens in te passen, zoals de talentvolle Naoufal Bannis en Ozan Kökcü, de oudere broer van Orkun. 

FC Eindhoven-nieuwelingen Bannis en Kökcü. 

Bekende namen
Naast nieuwe gezichten herbergt de selectie van FC Eindhoven enkele namen die ook bij menig Willem II'er een belletje doen rinkelen. Helaas wisten Nigel Bertrams, Justin Ogenia, Jasper Dahlhaus en Pieter Bogaers nooit door te breken in Tilburg. Waar Bertrams en Dahlhaus vaak kunnen rekenen op een basisplaats bij FC Eindhoven, moeten Bogaers en Ogenia het vooral hebben van invalbeurten. Reken maar dat het viertal erop gebrand is om hun voormalige broodheer pijn te doen. 

Vliegende start
In tegenstelling tot Willem II maakte FC Eindhoven in de eerste speelronde een vliegende start. Op bezoek bij FC Den Bosch boekte de ploeg van Penders een keurige 1-3 overwinning. Met twee treffers en een assist had de nieuwe aanvalsleider Bannis een groot aandeel in de zege. Willem II is dus alvast gewaarschuwd voor de trefzekere Feyenoord-huurling. 

Driepunter
De laatste keer dat Willem II in competitieverband een bezoek bracht aan de Aalsterweg was in 2014. De Tilburgers keerden met een driepunter huiswaarts door treffers van Jonas Heymans, Justin Mathieu en een eigen doelpunt van Cristian Cuevas (uitslag: 0-3). Een week later stelde Willem II het kampioenschap in de Jupiler League veilig. De Tricolores bewaren ook goede herinneringen aan het gewonnen tweeluik in de play-offs om promotie en degradatie in 2010 (video). 


Leeg uitvak
Met een overwinning in Eindhoven kan Willem II de nasmaak van de seizoensopening wegspoelen. De wedstrijd in het Jan Louwers Stadion begint om 20.00 uur. Door een opgelegde straf na eerdere ongeregeldheden moet Willem II het doen zonder de steun van de aanhang in het uitvak. De club vraagt supporters uitdrukkelijk om niet naar Eindhoven af te reizen en/of tickets voor de thuisvakken te bemachtigen. De wedstrijd is via Willem II Radio op JUKE te beluisteren. ESPN 3 zendt FC Eindhoven - Willem II in zijn geheel live uit.   

Geert van Erven, Johan Manders - ProShots

Laatste nieuws