Opnieuw verlies in Eindhoven

Opnieuw verlies in Eindhoven

Willem II is er voor de achttiende keer op rij niet in geslaagd PSV in Eindhoven te verslaan. Na een bliksemstart stond het na amper 20 minuten al 2-0 voor PSV door treffers van Philipp Max en Mario Götze. Willem II kende een sterke fase na rust, maar na de rode kaart van Derrick Köhn was de wedstrijd beslist. Malen bepaalde de eindstand op 3-0.

Bij Willem II verschenen dezelfde elf namen aan de start als tegen Vitesse een week eerder. ‘We hebben nu een paar wedstrijden in min of meer dezelfde opstelling gespeeld, het voetbal begint terug te komen’, verklaarde Adrie Koster voor aanvang bij FOX Sports. Ook PSV kon, ondanks de corona-perikelen, in de sterkste opstelling aan de start verschijnen. 

Snelle tegengoal
PSV schoot uit de startblokken. Al na 28 seconden was Donyell Malen dichtbij de openingstreffer. Zijn inzet werd half verwerkt door Jorn Brondeel, waarna Leeroy Owusu de bal van de lijn haalde. Na een kwartier spelen was het alsnog raak. Philipp Max werd diep gestuurd, schudde Owusu van zich af en klopte Brondeel in de korte hoek.

Ché Nunnely baalt van een tegentreffer

Gas terug
PSV bleef fel spelen en gaf Willem II geen schijn van kans. Na 21 minuten stond het al 2-0. Het voorbereidende werk was van Denzel Dumfries, vervolgens kon Mario Götze ongehinderd de bal langs Brondeel schieten. Nadat Cody Gakpo (blok door Jordens Peters) en Malen (redding Brondeel) dichtbij de derde treffer waren, nam de thuisploeg wat gas terug. De Tricolores kwamen wat meer aan voetballen toe en creëerden twee schietkansen, maar Nunnely als Pavlidis (vrijstaand op 18 meter) mikten te hoog.

Nieuw elan
Willem II begon met nieuw elan aan de tweede helft. Met verse krachten Ole Romeny en Görkem Saglam speelde de wedstrijd zich nu vooral af op de helft van PSV. Na wat speldenprikjes had Romeny, na een prachtig aangesneden voorzet van Derrick Köhn, de aansluitingstreffer moeten maken. Van een paar meter afstand mikte hij echter op PSV-doelman Yvon Mvogo, die ook de rebound van Che Nunnely knap pareerde. 

Rode kaart
Een paar minuten later was het gebeurd met de aspiraties van Willem II. Köhn haalde onbedoeld door op Dumfries en werd terecht met rood van het veld gestuurd. Met tien man was de ploeg van Koster niet meer bij machte om het PSV moeilijk te maken. Tien minuten voor tijd bepaalde Malen de eindstand op 3-0. 

Derrick Köhn moet het veld in de 63e minuut verlaten.

Geert van Erven

Laatste nieuws