Oorwassing in Deventer
René Vermetten
Geert van Erven

In de zoveelste wedstrijd waarin voor Willem II alleen de volle winst zou tellen, hebben de Tricolores opnieuw pijnlijk verloren. Uit bij Go Ahead Eagles kreeg het maar liefst vier doelpunten om de oren. Met nog vijf wedstrijden te gaan hangt lijfsbehoud in de eredivisie aan een zijden draadje.

In de wetenschap dat alleen winst in Deventer zou tellen, begon Willem II aan de wedstrijd. Aan werklust en ijver ontbrak het niet bij de Tilburgers die in de 11e minuut het publiek in De Adelaarshorst voor het eerst deden opveren. Een schot van Jizz Hornkamp moest door Go Ahead-keeper Andries Noppert uit het doel worden gebokst.

Spelhervattingen fataal

De inzet van Hornkamp was lange tijd het enige noemenswaardige moment in de wedstrijd. Willem II slaagde er halverwege de eerste helft dan wel in de tegenstander meer onder druk te zetten maar de score werd geopend door de thuisclub. Bij het eerste gevaar van Deventer-kant werd de bal over de achterlijn gewerkt. Timon Wellenreuther bracht in eerste instantie nog op fantastische wijze redding bij de bal die uit de corner op doel werd gekopt, maar uit de scrimmage die volgde scoorde Isac Lidberg in de 26e minuut 1-0.  Amper bekomen van deze tegenvaller veranderde het strafschopgebied van Willem II in een ware schiettent waarbij Wellenreuther en Wessel Dammers tot driemaal toe de bal uit de doelmond werkten. Het mocht echter niet baten want Inigo Córdoba verschalkte alsnog de Willem II-doelman en bracht de Tricolores een gevoelige tik toe: 2-0. Pogingen van Willem II om iets aan de achterstand te doen strandden in een vroeg stadium.

wellenreuther

Wellenreuther is machteloos en kan de 2-0 niet voorkomen

Noppert onverslaanbaar

Bijna werd Willem II vlak na rust in het zadel geholpen door Cuco Martina die zijn eigen doelman tot een uiterste redding dwong. Noppert stopte de bal op de doellijn. Ook in het verdere verloop van de tweede helft bleef de Deventer-doelman een onneembare vesting. Eerst stuitte hij Freek Heerkens daarna tikte hij een de kopbal van Hornkamp die door iedereen al werd geteld uit zijn doel.

Knock-out

Met het uitblijven van de aansluitingstreffer en het verstrijken van de tijd verdween ook de hoop op een positief resultaat voor Willem II. Toen Ogechika Heil in de 70e minuut Wellenreuther met een diagonaal schot klopte was het over en uit voor de Tricolores: 3-0. De nederlaag kreeg en nog pijnlijker aanblik door de treffer die Marc Cardona negen minuten voor het einde bij de tweede paal binnenwerkte: 4-0.

dammers

Een zichtbaar aangeslagen Wessel Dammers na het laatste fluitsignaal.

Wat de werkelijke schade van de 18e nederlaag van het seizoen is zal blijken na de overige wedstrijden van dit weekend en de inhaalduels die Sparta en Fortuna spelen in het weekend van de bekerfinale. Op 24 april treft Willem II thuis Vitesse in een ultieme poging om het eredivisieschap te redden.