Ook RKC valt ten prooi aan gretig Willem II

Willem II heeft de flitsende seizoensstart een mooi vervolg gegeven in de Brabantse derby tegen RKC Waalwijk: 1-2. Het was vrijwel de hele wedstrijd heer en meester, maar dat betaalde zich in de tweede helft pas uit in goals. Die waren van Duitse makelij: Otschi Wriedt en Mats Köhlert schoten de Tricolores naar dertien punten en een voorlopige tweede plaats. De aansluitingstreffer van Melle Meulensteen viel laat.

Na de 2-1 thuisoverwinning op FC Groningen reisde Willem II ongetwijfeld vol goede moed af naar het Mandemakers Stadion in Waalwijk, waar het voor het laatst verloor in februari 2006. Vierhonderd trouwe Willem II’ers overbrugden de kleine twintig kilometer en stonden wederom als één blok achter de club. Zij zagen ook dat het de thuisploeg was dat direct gevaar stichtte. Timon Wellenreuther had de nodige moeite met een scherpe voorzet van Alexander Büttner.

Dominant 

Schijn bedriegt want na dit moment nam Willem II de regie volledig over. Het gaf, net als afgelopen zaterdag tegen FC Groningen, de tegenstander geen ruimte. Vervolgens zaten de Tilburgers er bij de spaarzame Waalwijkse uitbraken bovenop. Die dominantie leverde weliswaar een aanzienlijk veldoverwicht op, maar leidde niet direct tot grote kansen. Aanjager Driess Saddiki kreeg dan nog de grootste mogelijkheid: in kansrijke positie joeg hij de bal hard over.



Weinig vrees

Eén ding werd gedurende de eerste helft langzaamaan duidelijk: van RKC hoefde Willem II niet veel te vrezen. Op twee momenten van Ilias Bel Hassani na (schot naast en over) had de thuisploeg weinig in de melk te brokkelen. Ook na rust veranderde het spelbeeld niet. De Tricolores waren de bovenliggende partij en kwamen, met soms frivool voetbal, nu ook steeds dichterbij het Waalwijkse doel. De openingstreffer hing in de lucht en viel tien minuten na rust. Nadat Görkem Saglam zijn schot geblokt zag worden, tikte Wriedt de rebound simpel binnen.

Nekslag volgt snel

Loon naar werken dus voor Willem II, dat niet van plan leek het bij die ene treffer te laten zitten. Het was bevrijd en voerde de druk op. RKC wist zich daar geen raad mee en incasseerde acht minuten na de openingsgoal van Wriedt de tweede tegentreffer. Nadat Vaessen een voorzet van Ché Nunnely niet goed verwerkte, belandde de bal pardoes voor de voeten van Köhlert: 0-2.



Te laat

Prompt leek RKC wakker geschud. Via een schot van Michiel Kramer trachtte het nog iets van de wedstrijd te maken. Via Meulensteen kwam die aansluitingstreffer er alsnog, weliswaar in extremis, waardoor er geen zicht meer was op een resultaat voor de Waalwijkers. 

Bericht delen