Ook de Witte Leeuwen azen op eerherstel

Ook de Witte Leeuwen azen op eerherstel

Net als Willem II kreeg Telstar afgelopen vrijdag een pijnlijke nederlaag te slikken. Na een verdienstelijk gelijkspel bij Jong Ajax op de openingsdag liep de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle uit op een flinke afstraffing: 0-5. Of het team van trainer Mike Snoei hieruit de juiste lessen heeft getrokken moet vanavond blijken. Dat geldt evenzeer voor de mannen van Kevin Hofland. 

De Tricolores en de Witte Leeuwen troffen elkaar enkele weken geleden al voor een oefenduel in Loon op Zand. Willem II won met 2-0. Al te veel waarde mogen we daar natuurlijk niet aan hechten, ook al omdat de Tricolores het een groot deel van de wedstrijd met tien man moesten doen.

sc
Max Svensson en Nick Doodeman bepaalden voor de rust de eindstand. 

Voor de laatste wedstrijd voor het echie moeten we terug naar 2014. Door een klinkende overwinning (4-0) kroonde Willem II zich toen tot kampioen van de Jupiler League. 

scs
Ruud Boymans wordt na de 1-0 besprongen door zijn teamgenoten. 

Dat was niet de eerste keer dat Willem II promotie afdwong in een wedstrijd tegen Telstar. In 1979 wonnen de Tricolores de nacompetitie door de laatste wedstrijd met 3-0 te winnen.  Net als bij veel  supporters zal deze wedstrijd ook bij onze algemeen directeur fijne herinneringen oproepen. Een piepjonge Martin van Geel  nam immers de tweede treffer voor zijn rekening.     


Telstar toen
De naam Telstar verscheen in 1963 in het betaald voetbal door een fusie van VSV en Stormvogels. In het eerste seizoen promoveerden de Velsenaren al naar de Eredivisie en dwongen daarna bewondering af door het veertien jaar vol te houden op het hoogste niveau met een zesde plaats als beste eindklassering. Vanaf 1978 spelen de Witte Leeuwen onafgebroken op het tweede niveau. Telstar nam sindsdien zes keer deel aan de nacompetitie en play-off, maar zonder succes.

Telstar nu
Wat kunnen we van het huidige Telstar verwachten? Moeilijk te zeggen, omdat er net als bij veel andere clubs veel mutaties in de selectie waren. Trainer Mike Snoei  keerde terug in Velsen en nam het stokje over Andries Jonker, die in het verleden ook enkele jaren werkzaam was bij Willem II. Snoei moet het vertrek van enkele sterkhouders opvangen. Sven van Doorm en Ozan Kökcu stapten over naar FC Eindhoven en Rashaan Fernandes naar Go Ahead Eagles. Bij de nieuwelingen vallen de namen op van ervaren spelers als Mitch Apau en Thomas Oude Kotte.

Maar bij Telstar is ook altijd plaats voor jong talent. Daarom huren de Velsenaren dit seizoen Koen Blommestijn van FC Volendam  en David Min van RKC Waalwijk. Maar de ‘man to watch’ bij onze gasten is en blijft spits Glynor Plet. De inmiddels 35-jarige aanvaller weet het net nog steeds gemakkelijk te vinden. 

wdwdawd
Glynor Plet scoorde in 177 wedstrijd voor Telstar 79 goals en scoort dus bijna een goal per twee wedstrijden. 


Kunnen de Tricolores de Witte Leeuwen temmen? We gaan het vanavond zien in een weer goed gevuld stadion. Wie verhinderd is kan terecht bij ESPN 3 (live) en Willem II Radio via JUKE. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Martin van den Kerkhof en begint om 20.00 uur. 
 

Geert van Erven

Laatste nieuws