Oogstmaand september begint tegen Excelsior

Na het 6-1 verlies tegen PSV hebben de Tricolores hun wonden tijdens de interlandperiode kunnen likken. Voor de deur staat nu een reeks september-wedstrijden tegen opponenten, waar punten tegen geoogst kunnen worden. Om te beginnen Excelsior. Daarna volgen uitduels tegen Fortuna Sittard en De Graafschap. Tussendoor wacht nog een bekerwedstrijd in en tegen Volendam. 

Tegen PSV liet Willem II goed veldspel zien en waren er kansen om de score te openen. PSV speelde echter zeer effectief en strafte genadeloos iedere individuele fout af. Daardoor was de uitslag geflatteerd, maar het leverde ongetwijfeld leermomenten op. Momenten die inmiddels besproken en bekeken zijn en zijn omgezet in actiepunten. De komende vier wedstrijden bieden daar voldoende gelegenheid voor om een mooi aantal punten te oogsten.

Verrassende trainerskeuze
Bij Excelsior was de grootste verrassing dit seizoen niet op het veld, maar in de technische staf te noteren. Adrie Poldervaart kreeg kans om als fysiotherapeut door te stromen naar de functie van hoofdtrainer. Hij is zeer lang aan de club verbonden en hoofdtrainer van de amateurs van Barendrecht geweest. Nadat drie beoogde kandidaten het lieten afweten, werd besloten om de rest van de staf te handhaven en Poldervaart de kans te geven als hoofdtrainer. Met een dertiende plaats en vier punten uit vier wedstrijden, is de start van Excelsior aan de competitie redelijk te noemen. Meest opmerkelijke resultaat was de 0-2 winst op NAC in Breda.

Nu beginnen we echt
Na de sluiting van de transferperiode kan Willem II pas écht aan het team bouwen. De selectie is nu bekend. Fran Sol is gebleven en op het laatst is de aanval en het middenveld nog versterkt. De vraag is dan ook of het tot nu toe vertoonde spel zich tegen Excelsior zal kunnen herhalen. Aangetekend moet worden dat Excelsior nooit onderschat mag worden. Vorig jaar wonnen de Kralingers met 1-2 en de laatste thuisoverwinning tegen de Rotterdammers dateert uit 2007.

Samenvatting Willem II - Excelsior van vorig seizoen (1-2)

Laatste nieuws