‘Ontzettend jammer, maar het is niet anders'

‘Ontzettend jammer, maar het is niet anders'

Pol Llonch is nog een twijfelgeval voor de uitwedstrijd tegen SC Heerenveen. Met de afsluitende training van zaterdag in het verschiet, kan trainer Fred Grim nog geen 100% duidelijkheid geven over de aan- of afwezigheid van de middenvelder tegen de Friezen. 

‘Het is afwachten’, aldus Grim. ‘Pol heeft met de groep en individueel getraind. Pas na de laatste training weten we meer.’ Naast Llonch trainde deze week ook Emil Bergström delen van trainingen apart van de groep. Grim verwacht op dit moment niet dat hij de Zweedse middenvelder in het Abe Lenstra-stadion missen moet. 

Lege stadions
Na de nieuwe coronamaatregelen van de overheid hebben clubs en de KNVB geprobeerd wedstrijd te verplaatsen. Dat bleek vrijwel onmogelijk. Daardoor worden de drie komende speelronden voor het eerst sinds mei in lege stadions gespeeld. ‘Ontzettend jammer, maar het is niet anders. We moeten ons schikken naar wat van hogerhand bepaald wordt’, zegt Grim. 

De voorbeschouwing van Fred Grim op SC Heerenveen – Willem II bekijk je hieronder. 


Jeugdspelers
Het interlandweekend werd met een vriendschappelijke wedstrijd tegen FC Utrecht (2-1) goed benut. In dat duel deden ook jeugdspelers Amine Lachkar en Sam Tel mee. Grim: ‘Als hoofdtrainer wil je weten welke jonge jongens zich goed ontwikkelen en de stap naar het eerste elftal kunnen maken. Oefenwedstrijden zijn belangrijk om deze jongens – en de jongens die niet altijd op een basisplek kunnen rekenen – aan het werk te zien.’ 


 

Toin Damen

Laatste nieuws