Onthulling standbeeld Jan van Roessel op Koningsdag

Aanstaande zaterdag, tijdens de Koningsdag 2017, wordt het langverwachte standbeeld van Jan van Roessel onthuld. Voorafgaand aan de speciale onthulling wordt uitgebreid stilgestaan bij deze Willem II’er van de Eeuw. 

Jan van Roessel speelde tussen 1951 en 1957 voor Willem II en vierde met de Tricolores het allereerste landskampioen in de geschiedenis van het Nederlandse betaalde voetbal. Van Roessel stond destijds bekend als een van de beste voetballers van Nederland en speelde dan ook enkele malen in Oranje.



Werkgroep

De ‘werkgroep Jan van Roessel’ – voornamelijk bestaande uit supporters - heeft zich de afgelopen jaren sterk gemaakt voor een standbeeld van Jan van Roessel. Door onder andere collectes is het benodigde bedrag behaald, waardoor in september van het vorige jaar aan kunstenares Wilma Bevers het startsein is gegeven voor de realisatie van het beeld. 

Club van 100

Het standbeeld, dat op ware grootte is gemaakt, komt te staan op een bijzondere sokkel. Op deze sokkel staan de namen van alle 126 spelers die honderd of meer wedstrijden voor Willem II hebben gespeeld. Denk hierbij aan clubtopscoorder Piet de Jong, D’n Beitel John Feskens en onze huidige aanvoerder Jordens Peters. 

Voorprogramma

Aan de onthulling van het beeld gaat een programma vooraf. Dit programma begint om 13.30 uur. Stadionspeaker Wim Arts neemt de presentatie hiervan in handen. Tijdens deze aanloop naar dé onthulling komt onder andere clubman Peter Année namens Louisa van Roessel (de vrouw van) aan het woord. De werkgroep Jan van Roessel vertelt over de aanloop naar deze bijzondere onthulling. Om 14.00 uur onthult Louisa van Roessel het standbeeld van haar man. 



Koningsdag 2017

Het gehele programma van de Koningsdag 2017 is als volgt:



12.30 uur: opening terrein

13.00 uur: welkomstwoord door algemeen directeur Berry van Gool

13.30 uur: onthulling standbeeld Jan van Roessel

14.15 uur: spelerspresentatie door Willem II-supporter Dennis Schouten

15.00 uur: handtekeningen, foto’s, etc.

17.00 uur: einde Koningsdag

 

Bericht delen