Ogbeche helpt Jong Willem II aan winst

Dankzij twee doelpunten van Bartholomew Ogbeche heeft Jong Willem II een knappe 2-1 zege geboekt op Jong PEC Zwolle. Met twee echte spitsengoals bepaalde de Nigeriaan het verschil in Tilburg. Zo passeerde Jong Willem II de Zwollenaren op de ranglijst.

Coach Dogan Corneille roemde na afloop de teamprestatie. Hij wees erop dat Jong PEC Zwolle aantrad met vier spelers die regelmatig hun opwachting maken in de hoofdmacht. Onder hen de oude bekende Terell Ondaan. Hij was geen schim van de vleugelflitser van weleer.

Voorsprong

Jong PEC Zwolle had aanvankelijk het beste van het spel. Ondaan en de Poolse spits Piotr Parzyszek gaven in de beginfase hun visitekaartje af. Na een kwartier kwam Jong Willem II beter in de wedstrijd. Bartek Urbanski stuurde Koen Wesdorp op links de diepte in. Diens voorzet werd door doelman Mike Hauptmeijer slecht verwerkt. Ogbeche profiteerde dankbaar: 1-0. Jong PEC Zwolle ging op zoek naar de gelijkmaker, maar tot grote kansen leidde het niet. Wel ontsnapte Jong Willem II toen een vrije trap van Philippe Sandler op de lat eindigde.

Fraaie dribbel

Na rust controleerde Jong Willem II de wedstrijd. Toch kwam PEC Zwolle na een uur spelen op gelijke hoogte. Na slordig balverlies haalde Parzyszek in twee instanties de trekker over. Binnen een minuut kwam Jong Willem II weer op voorsprong. Mo El Hankouri dreef met een fraaie dribbel de Zwolse verdediging tot wanhoop. De Feyenoord-huurling ging niet voor eigen succes, maar gunde het doelpunt aan Ogbeche. Met twee treffers bewees ‘B’ op de weg terug te zijn. Op zoek naar wedstrijdritme hield hij het ruim een uur vol. Jong Willem II kreeg nog enkele mogelijkheden om het duel vroegtijdig te beslissen, maar zover kwam het niet. In de slotfase hield doelman Wessel Sprangers met een knappe redding zijn ploeg op de been. Scheidsrechter Martijn Kieft keurde in de blessuretijd een goal van Jong PEC Zwolle af wegens buitenspel.