Oefenverlies tegen TOP Oss
Willem II Media

Enkele dagen na de competitiezege in Oss heeft Willem II in Tilburg een vriendschappelijke nederlaag geleden tegen TOP Oss. Op het trainingsveld naast het Koning Willem II stadion werd na een 3-0 voorsprong alsnog met 3-4 verloren.

Naast enkele jeugdspelers deed ook Ringo Meerveld mee. Zijn rentree na een maandenlang herstel duurde een halfuur, waarna hij werd vervangen door Jelte Pal. In dat eerste halfuur had Elton Kabangu de Tricolores al na drie minuten op voorsprong gezet. Na een pass van Jeremy Bokila kwam de Belg oog in oog met de Osse doelman en faalde niet: 1-0. In de 32e minuut verdubbelde wederom Kabangu met een afstandsschot de marge en kort daarna zorgde de net ingevallen Jelte Pal met een mooie lob voor de 3-0 tussenstand. TOP Oss kwam op slag van rust op 3-1.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld. Op het kletsnatte gras kwam TOP Oss na een uur tot de aansluitingstreffer. Met enkele invallers van Willem II O21 binnen de lijnen kwam Willem II niet meer tot scoren. Lange tijd zag het ernaar uit dat ook TOP Oss de weg naar het doel niet meer wist te vinden, maar het venijn zat in de staart. Binnen drie minuten (’83 – ’85) bogen de gasten de achterstand om in een voorsprong (3-4), waardoor de ploeg van Kevin Hofland alsnog als verliezer van het veld moet stappen.

Opstelling Willem II: Smits, Van Berkel, Lachkar, Schouten (60. Cristoffel), Lesquoy (60. Hoeben), Van der Sande (86. Matoug), Meerveld (30. Pal), Spieringhs, Kabangu, Bokila (60. De Jonge), Schroijen (86. Razak).