Oefencampagne eindigt op Koningsdag met nederlaag

De Tricolores zijn in hun laatste oefenduel op eigen veld met 0-1 onderuitgegaan tegen het Griekse Aris FC. In de slotminuten scoorde García Mateo Ezequiel de enige treffer van de middag.

Tijdens de jaarlijkse Koningsdag speelde Willem II haar laatste oefenduel ter voorbereiding op de competitie die volgende week zaterdag met een thuiswedstrijd tegen VVV Venlo van start gaat. Uit voorzorg hield de technische staf Pol Llonch, Dimitris Kolovos, Karim Coulibaly, Kristófer Kristinsson, Thomas Meißner en Mattijs Branderhorst aan de kant. Nieuwkomer Diego Palacios startte op de bank.

Kleine kansen

Aris FC begon zeer behoudend aan de wedstrijd. De promovendus beperkte zich vooral tot verdedigen. Gezien het feit dat ze gisteravond nog een oefenduel tegen ADO Den Haag afwerkten en de tropische temperatuur van 30 graden, een begrijpelijke keuze. Fran Sol was in de openingsfase dicht bij een treffer maar zijn kopbal werd door de keeper tot corner verwerkt en even later ging zijn schot voor het doel langs.

Drinkpauze

Na de drinkpauze, halverwege de eerste helft, toonden de Grieken plots wel aanvallende intenties. Een afstandsschot uit vrije positie van Margo Javier ging ver naast het doel van Timon Wellenreuther. Door goed ingrijpen van Fernando Lewis werd een haast zekere openingstreffer voor de bezoekers voorkomen. De Tricolores waren in het restant van de eerste helft wel de bovenliggende partij, maar verder dan een schuiver van Daniel Crowley die ver voor het doel langs ging kwam het niet.

Beste kansen voor Aris FC

Aan het begin van de tweede helft maakte Palacios zijn debuut voor de Tricolores. Het eerste gevaar kwam uit een vrije trap van de bezoekers via Luka Milunovic. Zijn vrije trap kon ternauwernood door keeper Michael Woud uit de kruising worden getikt. Aris FC bleef gevaarlijk en halverwege de tweede helft mocht Jean-Pierre Diguiny van zo'n vijf meter vrij inkoppen, maar zijn poging ging een metertje naast. Willem II creëerde wel kansen, maar kwam in de afronding net tekort.

Onderuit

Door goed ingrijpen van Freek Heerkens voorkwam hij aan het einde van de tweede helft een Griekse treffer. Willem II was gewaarschuwd, toch ging het in de slotfase alsnog onderuit. Thomas Nazlidis profiteerde van een slippertje in de Tilburgse verdediging, maar keeper Woud kon zijn inzet in eerste instantie nog keren. In de rebound was hij kansloos op het schot van García Mateo Ezequiel: 0-1. Met deze nederlaag bedierven de Griekse gasten enigszins het Koningsdag-feestje, al gingen de meeste supporters al snel over tot de orde van de dag: een frisse versnapering of een handtekening van hun idool. Aanstaande zaterdag gaat het om de knikkers!

Basisopstelling Willem II: Wellenreuther (46. Woud), Dankerlui, Lewis, Heerkens, McGarry (46.Palacios), Lieftink (46.Akkaynak), Saddiki (79. Urbanski), Crowley, Croux, Sol en Lauwers (46.Velikonja).