O21 speelt knap gelijk tegen koploper

O21 speelt knap gelijk tegen koploper

Zaterdagmiddag speelde Willem II O21 thuis tegen de koploper van Divisie 1, PEC Zwolle. De Tricolores stelden het kampioensfeest van de Zwollenaren uit door knap met 1-1 gelijk te spelen op Sportpark Prinsenhoeve. Door deze uitslag wacht de Tilburgers een spannende ontknoping van de competitie op zaterdag 17 december tegen Almere City O21.

De ploeg van Peter van den Berg werd niet versterkt door namen als Wesley Spieringhs, Ringo Meerveld en Jelte Pal. Zij kwamen eerder op de dag in actie in een oefenduel tegen NEC. Toch liet het jeugdige team met vlagen uitstekend voetbal zien. Voor de 20-jarige middenvelder Chip Engels was het een extra bijzondere wedstrijd: hij kwam begin dit seizoen over van de Zwolse beloftenploeg.

Kalme openingsfase
Het duurde even voordat de wedstrijd op gang kwam op het ijzig koude Sportpark Prinsenhoeve, waar het kwik onder de -3 dook. De verdediging van Zwolle had hun handen vol aan aanvaller Hafid Jahaoui, die goed druk zette en veel duels won. Tot een grote kans kwam het echter niet. Halverwege de eerste helft was de eerste poging van de Zwollenaren meteen raak: Chardi Landu zette een solo in vanaf links en schoof de bal knap binnen: 0-1. Niet veel later mocht ook Willem II de eerste kans noteren. Een lange bal van Connor van den Berg kwam aan bij Jahaoui. De centrumspits zag de doelman uitkomen en probeerde het van ver. Zijn inzet werd nog nét van de doellijn gegleden door een verdediger.

IJzersterk optreden Van den Berg
Doelman Van den Berg speelde een goede wedstrijd. Na een klein half uur spelen voorkwam hij een ogenschijnlijk zekere 0-2 door in de een-op-een redding te brengen. Op slag van rust volgde een karrevracht aan kansen voor O21, met Khaled Razak in de hoofdrol. De buitenspeler probeerde het meermaals van buiten de 16, maar Zwolle-goalie Duke Verduin bracht telkens goed redding. Kort voor het rustsignaal haalde Jahaoui nog diagonaal uit, zijn poging ging net naast.

Kansen over en weer
Kort na de hervatting kon verdediger Sam Tel nét op tijd ingrijpen met een sliding en voorkwam daarmee de 0-2. Daarna had goalie Van den Berg wederom een uitstekkende redding in huis. Aan de andere kant probeerden invaller Engels (over) en Razak (redding doelman) het van afstand. Na een klein uur spelen kwam de bal via een combinatie met Razak en Jahaoui bij Niels van Berkel, die de Tricolores met rechts naast de Zwollenaren schoot: 1-1. 

Het spel golfde op en neer. Naïm Matoug was meermaals dicht bij een doelpunt en ook de bezoekers bleven kansen creëren. Halverwege de tweede helft mocht O18-speler Yeremia Baruani zijn debuut maken in de punt van de aanval. In de absolute slotfase had Razak de 2-1 op zijn schoen, maar doelman Verduin haalde op bizarre wijze de bal uit het doel. De stand bleef daardoor onveranderd 1-1.

Willem II O21 speelt op zaterdag 17 december de laatste wedstrijd van het seizoen. De O21 zullen uit bij directe concurrent Almere City O21 moeten winnen om in het voorjaar wederom in Divisie 1 te mogen spelen. Om 15.00 uur wordt afgetrapt bij de Ruitenheer Football Academy.

Opstelling
Connor van den Berg, Noéh de Bruijn, Max Christoffel (46. Chip Engels), Sam Tel, Niels van Berkel (66. Mees Hoeben), Amine Lachkar, Jayden Houtriet, Martijn van der Sande, Khaled Razak, Hafid Jahaoui (76. Yeremia Baruani), Naïm Matoug

ProShots / Toin Damen

Laatste nieuws