O21 makkelijk langs Spartaan ‘20

O21 makkelijk langs Spartaan ‘20

Willem II O21 speelde dinsdagavond een oefenwedstrijd tegen het Rotterdamse Spartaan ’20. De ploeg van Peter van den Berg trad aan met veelal andere namen dan zaterdag tegen TEC (4-2 verlies) en kende een makkelijke avond. Na drie keer dertig minuten stond het 5-1 in Tilburg.

Het wedstrijdbeeld was eenzijdig. De Rotterdamse derde divisionist kon weinig inbrengen en was voornamelijk toeschouwer van het combinatiespel van Willem II. Een kleine 100 bezoekers kregen een aantrekkelijke wedstrijd voorgeschoteld op Sportpark Prinsenhoeve.

Dominant Willem II
In de openingsfase viel Willem II aan via rechtsbuiten Khaled Razak, maar de eerste doelpogingen gingen over en naast. In de achtste minuut onderschepte Martijn van der Sande de bal en gaf die diep op Hafid Jahaoui, die de bal net naast krulde. Een doelpunt kon niet uitblijven: niet veel later stond het 1-0. Na een een-tweetje met Naïm Matoug tikte Jahaoui van dichtbij binnen.

Gevaarlijke linkerflank
Linksback Mees Hoeben zocht veelvuldig de combinatie met Matoug, wat onder andere leidde tot een bal op de lat van Razak. Niet veel later was het de buitenspeler zelf die naar binnen kapte en uithaalde in de korte hoek: 2-0. Na een halfuur zette diezelfde Razak goed druk en forceerde Spartaan ’20 tot een fout. In het vervolg schoot hij de bal beheerst binnen: 3-0.

Een volgende karrevracht aan kansen volgde. Pas na een klein uur was er een eerste kans voor Spartaan ’20 met een bal op de lat. Smet op de wedstrijd was de blessure van centrale verdediger Tijn van der Poel. Hij ging na een fors duel naar de grond en werd vervangen door Amine Lachkar. Er volgde een felle fase van beide ploegen, met een aantal pittige overtredingen. 

Hattrick Razak
Na driekwart wedstrijd veroverde de van Zwolle overgekomen Chip Engels de bal op het middenveld. Hij dribbelde goed in en gaf de bal af op Razak. De jongste speler uit de selectie (16 jaar) schoot zo zijn derde van de avond binnen en zette de stand op 4-0. Even later mocht hij hier ook een assist aan toevoegen. Invaller Abdu Touré schoot de bal ijzig kalm binnen: 5-0. De stagespeler had even later ook de 6-0 op zijn schoen, maar schoot hard in het zijnet. 

In de absolute slotfase deed Spartaan ’20 wat terug. Keeper Thomas Wijnia keerde een inzet, maar de rebound kon alsnog worden binnen gewerkt: 5-1. Willem II O21 kan zich opmaken voor de volgende oefenwedstrijd op zaterdag 13 augustus tegen tweede divisionist VV Katwijk. De aftrap is om 11.00 uur op Sportpark de Krom.  

Opstelling
Nick Frits (61. Thomas Wijnia), Jayden Houtriet, Tijn van der Poel (58. Amine Lachkar), Max Christoffel, Mees Hoeben (Abdu Touré), Chip Engels, Mika de Jonge (48. Arya Gorshidian), Martijn van der Sande, Khaled Razak, Hafid Jahaoui, Naïm Matoug

 

Toin Damen

Laatste nieuws